Actualitat

El projecte “LLIGAMS, teixint natura amb la societat” de Sàmara Natura, guanya la 4a edició del Premi “Natura i Societat” promogut per la Fundació Privada Girbau

El passat 9 d’octubre es va reunir a Vic el jurat de la 4a edició del premi “Natura i Societat” de la Fundació Privada Girbau. D’entre les propostes rebudes d’arreu de Catalunya, va escollir com a guanyador un projecte del Solsonès.

El projecte “LLIGAMS, teixint natura amb la societat” és un projecte col·laboratiu entre Sàmara Natura, el Grup de Natura del Solsonès-Centre d’Estudis Lacetans i l’Escola Agrària del Solsonès. Consisteix a crear escola de natura, vinculant les entitats socials i ambientals del territori a través d’activitats de participació ciutadana, educació ambiental i conservació. Al mateix temps que cerca acords de custòdia amb els propietaris per aplicar una gestió comuna del patrimoni natural del Solsonès.

El jurat va valorar molt positivament l’impacte social del projecte, ja que compta amb la complicitat i el compromís de tots els agents implicats en el territori. El premi que rebran està dotat amb 12.000 euros.

Creiem en un model social fonamentat en les dinàmiques compartides i el treball en xarxa. Per estimar el nostre entorn, primer l’hem de conèixer i valorar. Per això és important compartir coneixements i experiències i sentir-nos tots partícips del nostre patrimoni natural”, diu la Fundació Girbau.

A més, el jurat va decidir atorgar un accèssit a l’Associació l’Aube per un projecte de regeneració en tres rius temporals mediterranis: Siurana, Canaletes i Brugent. En aquest cas el jurat va valorar la urgència d’actuar en rius d’aquesta tipologia que tenen una biodiversitat molt rica, i malauradament estan greument amenaçats a causa de l’actual context de crisi climàtica. L’accèssit està dotat amb 6.000 euros.

Per a més informació consulteu les bases del premi o la web de la Fundació Girbau. La Xarxa per a la Conservació de la Natura ha realitzat la gestió tècnica del premi.

L’acte d’entrega del premi serà el dissabte 4 de novembre a les 17h a el Casino de Vic. Consultar el programa de l’acte.

Hi esteu tots i totes convidades!