Actualitat

Vine els dimecres a la tarda a l’oficina de Barcelona per saber com fer voluntariat ambiental!

El cicle de tardor proposa fins a 8 accions de voluntariat ambiental a l’entorn de Barcelona, i xerrades obertes al públic els dimecres a la tarda a l’Oficina de Voluntariat Ambiental de Barcelona, al barri de Gràcia

Trobar natura en la ciutat és un fet decisiu. Perquè la natura contribueix a la qualitat de l’aire i a la regulació de la temperatura, fet que millora la qualitat de vida dels ciutadans. Perquè la biodiversitat a les ciutats és un element clau per a la sostenibilitat i la resiliència enfront del canvi climàtic. Perquè els espais verds i blaus urbans ofereixen l’oportunitat de relaxar-se, reduir l’estrès i millorar la nostra salut mental i física.

I els espais naturals a la ciutat ofereixen oportunitats per a l’educació ambiental i la consciència ecològica, familiaritzant amb els valors que ens beneficiaran a nosaltres i a les generacions futures.

A la ciutat de Barcelona, que com totes, és un ecosistema en sí mateixa, i que s’obre entre la Serra de Collserola, els rius Besòs i Llobregat i la mar Mediterrània, hi ha associacions que treballen per defensar la natura urbana i reclamar un ecosistema saludable i ecològicament equilibrat des de diversos àmbits: la implicació de les persones voluntàries és essencial, per a les entitats i per al medi ambient.

Un any més des de l’Oficina de Voluntariat Ambiental, on rebem moltes consultes de persones residents a Barcelona i a la seva àrea metropolitana, promovem un cicle específic de voluntariat ambiental en la ciutat, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.

El cicle ofereix xerrades i jornades de voluntariat ambiental amb les entitats que solen actuar a la ciutat com Depana, Good Karma Projects o Animal Latitude entre d’altres, i ve a complementar la tasca d’atenció personalitzada i la difusió de les crides de voluntariat a Catalunya que es realitza al llarg de tot l’any des del portal i l’Oficina del Voluntariat Ambiental.