Actualitat

Més de 350 nous voluntaris i voluntàries ambientals per la biodiversitat urbana a Barcelona

Bosc de Turull_2022

Més 250 persones s’han implicat en la millora de la biodiversitat a la ciutat de Barcelona, a través de 13 accions de voluntariat ambiental a diferents indrets de la ciutat. Ha estat en el marc del projecte Voluntariat ambiental per la Biodiversitat Urbana del Pla Clima de Barcelona. S’hi han sumat, a més a més, més de 100 de alumnes d’escoles i instituts que han fet diverses actuacions a la ciutat. Per a alguns ha estat una primera aproximació al que és i representa la natura urbana, per a d’altres, un pas més en la seva aportació a la biodiversitat dintre de les ciutats.

Els jardins de Torre Jussana compten ara més espècies aromàtiques mediterrànies que atrauran papallones i pol·linitzadors, i els ocells han trobat caixes niu i aliments en menjadores.

En el Bosc de Turull s’han extret espècies exòtiques invasores, mentre que s’han plantat arbustos i arbres autòctons que, a poc a poc, transformaran el jardí mixt a un turó de vegetació mediterrània, on les aus i els insectes estaran afavorits.

Al Jardí del Silenci és un espai molt viu on el veïnat cuida de plantes de tota mena: amb el projecte s’ha insistit en les menjadores i caixes niu per les aus i en la recomanació de donar més espai a les plantes autòctones, especialment aromàtiques.

També s’han realitzat xerrades on s’ha donat a conèixer les aus migratòries al món i al seu pas per la ciutat o la relació entre aiguamolls i zones humides i àrees urbanes.

El projecte ha estat realitzat per l’agrupació entre SEO/BirdLife, Depana i la XCN, alineat en la necessitat ambiental de recuperar, protegir i restaurar la natura dintre de les ciutats, com a estratègia per la lluita contra el canvi climàtic, contra la pèrdua de biodiversitat i per la qualitat ambiental urbana i la salut dels habitants de la ciutat.

És una de les actuacions dutes a terme gràcies al suport del Pla Clima de l’Ajuntament de Barcelona.