Actualitat

Finalitza la Setmana de la Natura amb una gran participació!

Tot i la situació de pandèmia, s’han pogut realitzar més de 220 activitats presencials amb aforaments limitats o on-line accessibles a tothom, posant de relleu la interrelació entre natura i salut.

Entre el 3 i l’11 d’octubre s’ha celebrat arreu de Catalunya la Setmana de la Natura, amb la organització de centenars d’activitats per conscienciar sobre la importància de conservar la natura de la que formem part les persones.

S’ha pogut participar a una gran diversitat d’activitats presencials de petit format o on-line: jornades de voluntariat ambiental per extreure plantes exòtiques invasores, recollides de residus, plantacions; tallers per aprendre sobre la biodiversitat que ens envolta, anellaments científics d’ocells, construcció de caixes niu o hotels d’insectes; sortides guiades per conèixer la natura del nostre entorn, xerrades sobre els projectes de les entitats, exposicions de llibres de natura a les biblioteques…

Més de 180 organitzacions públiques i privades (com entitats ambientals, ajuntaments, parcs naturals, consorcis, escoles, biblioteques, etc.) s’han sumat a la celebració d’aquesta 5a edició de la Setmana de la Natura organitzant activitats arreu del territori català.

Natura és salut

Aquest any hem vist com de vulnerables són les vides humanes davant una pandèmia global que ho ha trastocat tot. Ser conscients d’aquesta vulnerabilitat alhora ens ha ajudat a entendre la dependència de les persones amb la natura i el seu bon estat de conservació, perquè d’altra manera no podrem gaudir de tot allò que fa possible la vida: els aliments, el territori, la qualitat de l’aire, de l’aigua, etc.

Persones reconegudes de la cultura, la comunicació, els esports o la gastronomia s’han sumat a la campanya #NaturaésSalut publicant una foto amb aquest hashtag, com per exemple l’Ada Parellada, la Pilar Sampietro, la Cori Calero o l’Albert Bosch.

Moltes entitats també s’hi ha sumat publicant la seva imatge sota el mar, com Submon, o elaborant la frase Natura és Salut amb elements naturals de l’entorn, com va fer l’ADENC. Un total de 225 publicacions només a Instagram amb el hashtag #NaturaésSalut visibilitza la necessitat de vincular la conservació de la natura amb la salut de les persones, ja que sense natura no hi ha vida.

Gràcies a tothom per fer possible un any més la Setmana de la Natura!

www.setmananatura.cat