Actualitat

Gent de riu: la nova sèrie documental que mostra el paper de l’ecosistema del riu

La sèrie documental ‘Gent de riu‘, una iniciativa de la Fundació Rivus, ens mostra el paper del riu i el seu ecosistema, de la seva importància en l’equilibri de la vida i de la rellevància de preservar els recursos hídrics. Així, es presenta també com una eina per valorar l’aigua i l’aspecte ambiental dels entorns fluvials i conèixer com interactua amb ells la societat des de diferents esferes i perspectives. Totes les històries que ens explica ‘Gent de riu’ transcorreran, d’una manera o altra, al voltant de les conques del Besòs i de la Tordera.

Gent de riu‘ dona visibilitat a un element integrat a la nostra societat i que s’ha vist alterat pels efectes de la pressió industrial i demogràfica de mitjan segle XX. Ens mostra el riu com a espai natural i vertebrador de societats, que redescobreix un entorn ple de vida i comparteix històries humanes que el descriuen. En un moment en què els recursos hídrics prenen un nou valor, ‘Gent de riu’ es fixa a comprendre la fragilitat dels ecosistemes que els sostenen i el paper hi mantenim.

Cada un dels 13 capítols ens ofereixen diferents perspectives sobre la nostra relació amb el medi fluvial i sobre com l’aigua ens fa de mirall. Una proposta documental, de base divulgativa, que transcorre a les conques del Besòs i de la Tordera, exemples dels rius mediterranis del país. I ho fa amb reportatges, entrevistes i testimonis que tracten aspectes tan diversos com voluntariat, sanejament, biodiversitat, patrimoni, història, educació ambiental, etc.

El Besòs i la Tordera han vist com al seu voltant s’han construït, al llarg de la història, ciutats, indústries, infraestructures… que han anat modificant i escrivint la seva història. ‘Gent de riu’ esdevé un aparador on trobar, reflexionar i donar a conèixer totes aquestes casuístiques.

On i quan podem veure ‘Gent de riu’?

La sèrie és una coproducció de Vallès Visió, la Xarxa Audiovisual Local i la Fundació RIVUS (impulsada pel Consorci Besòs Tordera) i compta amb el patrocini d’AGBAR, Drenatges Urbans del Besòs i Aquambiente.

Es pot veure els diumenges, a les 22.30h, a les televisions locals i a la plataforma La Xarxa+.

Font: La Xarxa