Actualitat

Identifiquem la fauna i la flora del nostre entorn per contribuir a la ciència ciutadana! Publiquem 2 noves guies

Cercar, identificar i compartir dades de les espècies que podem trobar al nostre entorn. Això és el que podem fer a través dels projectes de ciència ciutadana i natura! És una forma de col·laborar amb la recerca de la biodiversitat alhora que aprenem sobre la fauna i la flora que ens envolta.

Des de la XCN hem publicat dues guies breus dirigides a les seves entitats membres i a qualsevol organització interessada en conèixer com participar en projectes de ciència ciutadana i natura.

La guia «Com participar en projectes de ciència ciutadana i natura des de les entitats ambientals» mostra 4 plataformes per recollir observacions casuals de biodiversitat, i 16 projectes de seguiment de la biodiversitat oberts a la participació de la ciutadania.

La guia «Com organitzar un Bioblitz?» recull els passos a seguir per organitzar una marató de biodiversitat, és a dir, una activitat oberta a la ciutadania en què es planteja el repte d’assolir el màxim nombre possible d’observacions de biodiversitat d’un espai determinat.

Aquests documents s’han elaborat per part de la XCN i han comptat amb la col·laboració de moltes organitzacions que impulsen la ciència ciutadana a Catalunya, com el CREAF, l’ICO, el Museu de Ciències Naturals de Granollers, la Societat Catalana d’Herpetologia, l’Associació Hàbitats o l’Institut de Ciències del Mar. A més, ha comptat amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.