Actualitat

Iniciem l’assignatura de custòdia del territori amb alumnes de la UVIC-UCC

L’assignatura enguany compta amb 11 alumnes!

El passat 12 de febrer vam iniciar les classes de l’assignatura optativa de “Custòdia del territori”, de 3 crèdits, entre alumnes del grau de Biologia i de Ciències Ambientals de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya. Enguany l’assignatura compta amb 11 alumnes.

L’assignatura està dissenyada per donar les eines necessàries als alumnes per a que puguin planificar nous projectes de custòdia del territori i puguin redactar acords. Coneixeran de prop casos pràctics de custòdia, totes les seves vessants tècniques (des del finançament i comunicació fins a les opcions jurídiques), i realitzaran el seu propi projecte de custòdia. Això els permetrà no només ser capaços de conèixer a fons les especificitats d’aquesta estratègia de conservació, sinó desenvolupar competències en àmbits molt diversos, com la custòdia mateixa: les ciències naturals, negociació i política, dret, comunicació, gestió de projectes, etc.

A més, està previst realitzar 2 sortides de camp per conèixer de ben aprop experiències de custòdia del territori. La primera sortida va tenir lloc el passat 2 de març. Es van visitar espais en custòdia de la Fundació Emys a Riudarenes i l’estany de Sils. La propera sortida està prevista a mitjans d’abril i es visitaran espais en custòdia del Consorci de les Gavarres. 

L’assignatura ja es va realitzar per primer cop el passat 2014.