Actualitat

La col·laboració ambiental amb Omplim i Concep-T rep el premi Respon.cat

Després de rebre el premi a millor projecte Tàndem, al juny de 2021, la col·laboració entre Omplim, Concep-T i la XCN ha estat novament reconeguda a través dels premis Respon.cat, guardonant aquesta iniciativa com a millor programa empresarial ambiental de col·laboració.

Omplim és una empresa jove formada per persones amb experiència en el sector immobiliari. Gestionen projectes d’habitatge per inversos d’impacte i entitats sense ànim de lucre. L’objectiu és desenvolupar habitatge assequible, alhora que es transforma la manera de construir-lo i es potencia la sostenibilitat.

Concep-t és una empresa cooperativa que es dedica a organitzar activitats de “team building” i de responsabilitat social corporativa (RSC) per altres empreses.

Amb l’objectiu d’assolir un impacte neutre en l’emissió de gasos d’efecte hivernacle, a inicis de 2021 Omplim es posà en contacte amb Concep-t, a través del projecte ‘Compensa CO2’, el que va significar l’inici del projecte final “m2 construït, m2 restaurat“, definit de la mà de la Xarxa per a la Conservació de la Natura i les seves entitats membres, actives al territori.

Gràcies al projecte, s’ha pogut restaurar un tram de 3.000 m2 de la llera del riu Besòs al seu pas per Montcada, de la mà de l’Associació la Horda, amb la plantació d’espècies autòctones que ajudaran a recuperar el bosc de ribera, o la instal·lació de caixes niu per fomentar la biodiversitat. A més a més, a través d’aquestes accions es va implicar la ciutadania del municipi i els centres escolars, fent-los partícips de les activitats de voluntariat ambiental.