Actualitat

La XCN s’adhereix al Manifest Descobrir: per un nou model de turisme respectuós amb la natura i les persones

La Xarxa per a la Conservació de la Natura és una de les entitats impulsores del Manifest Descobrir, amb l’objectiu de promoure un nou model de turisme respectuós amb la natura i les persones.

El Manifest ha estat promogut per diverses organitzacions i persones a títol individual de l’àmbit de la conservació de la natura i la promoció d’un turisme sostenible.

Principalment impulsa que s’implementin 5 grans mesures a nivell de país:

  1. Incorporar els criteris de sostenibilitat en les polítiques de turisme
  2. Promoure el turisme de proximitat com a objectiu de país
  3. Augmentar la qualificació dels negocis turístics i substituir els llocs de treball precaris per ocupació de qualitat
  4. Ordenar l’activitat turística per combatre la massificació
  5. Crear una taula unitària per a la gestió de Catalunya com a destinació

Fins el moment compta amb 1.020 signants. Per adherir-se al manifest es pot fer com a persona a títol individual o com a organització a través d’aquest enllaç.

Els impulsors del Manifest

Confederació del Turisme Rural i l’Agroturisme de Catalunya (TURALCAT) · Confederació Catalana d’Agroturisme i Turisme Rural (CONCATUR) · Associació Turisme Rural Girona, Costa Brava i Pirineu  · Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) · Xarxa per a la Conservació de la Natura (XCN) · Associació de Guies de Catalunya (AGUICAT) · Associació de Guies Interpretadors del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici · Associació de Guies Intèrprets del Parc Natural de l’Alt Pirineu · Revista Descobrir