Actualitat

L’Ana Iglesias i la Laura Gracia s’incorporen a l’equip de la XCN en el marc del projecte CustForest

La Laura Gracia i l’Ana Iglesias s’incoporen a l’equip de la XCN per desenvolupar el projecte CustForest, que té per objectiu promoure la custòdia del territori com a eina de conservació de la biodiversidtat forestal multifuncional i generadora de bioeconomia.

Aquest projecte és finançat per la Fundación Biodiversidad en el marc de la Convocatòria d’ajudes per al foment de la bioeconomia forestal 2023 i sota el paraigües del «Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia – Next Generation EU”.

La Laura Gracia és graduada en Ciències Ambientals (UB) i s’ha especialitzat amb el Màster d’Ecologia Terrestre i Gestió de la Biodiversitat (UAB) i el Màster en Sistemes d’Informació Geogràfica (UdG). La seva passió és la conservació de la fauna i la gestió del territori per retornar l’equilibri natural als ecosistemes i fer-los molt més resilients als canvis que s’esdevenen en l’actualitat.

Abans d’unir-se a la XCN ha participat en projectes de gestió i reintroducció de fauna en perill d’extinció (Programa de Conservació Ex-situ del Linx Ibèric), projectes d’investigació sobre la recuperació de la biodiversitat després de pertorbacions com incendis forestals i cremes prescrits (Estació Biològica de Doñana – CSIC) i altres projectes sobre gestió forestal per a la gestió del risc d’incendis i paisatges resilients (Fundació Pau Costa). Quan acaba la feina acostuma a fer esport, senderisme i ballar.

Podeu contactar amb ella a lgracia@xcn.cat

L’Ana Iglesias és graduada en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona i Màster en Comunicació Científica, Mèdica i Ambiental per la Universitat Pompeu Fabra. A més, estudia Dret a la Universitat Oberta de Catalunya per complementar aquesta formació, arran del seu interès per la justícia ambiental i climàtica.

Abans d’unir-se a la XCN ha passat pels departaments de comunicació de diversos centres del CSIC pioners en temes relacionats amb l’ecologia, l’oceanografia o el Canvi Global, gràcies a la primera edició de les beques CSIC-FBBVA de Comunicació Científica.

Li agrada molt la mar i la natura en general. Quan pot, aprofita per escapar-se a la muntanya o per practicar el busseig. En el seu dia a dia gaudeix de les amigues, la lectura, la cuina i la natació, i participa de diverses iniciatives de l’economia social i solidària.

Podeu contactar amb ella a aiglesias@xcn.cat