Actualitat

Participem a la 1a reunió del projecte LIFE “Development of a European Private Land Conservation Network (ELCN)” a Berlin

El passat mes de juny vam poder conèixer presencialment els representants dels socis del projecte LIFE “Development of a European Private Land Conservation Network (ELCN)” (preparatory project), en el qual som socis. La trobada es va realitzar a Berlin, organitzada per l’entitat coordinadora del projecte (NABU). Durant la trobada es va fer un repàs de les principals accions del projecte, esdeveniments programats i com funcionaria l’organització interna.

L’objectiu del projecte és doble: per una banda vol treballar amb les diverses eines de conservació privada amb l’objectiu de promoure la seva rèplica. Per altre banda el projecte vol desenvolupar una xarxa europea de conservació privada (ELCN) amb una estratègia clara a llarg termini i amb forts aliats internacionals.

El projecte té una durada de 2,5 anys (finalitza a desembre de 2019) i inclou diverses accions pilot:  – Acció pilot sobre reserves d’emprese 
– Acció pilot sobre participació col·lectiva per a la conservació de terres privades
– Acció pilot sobre incentius comercials per a la conservació de terres privades
– Acció pilot sobre incentius fiscals per a acords de custòdia
– Acció pilot sobre la planificació integrada de la gestió de la Xarxa Natura 2000 amb propietaris locals
– Acció pilot sobre les servituds de conservació per a la conservació forestal privada
– Acció pilot per incentivar propietaris en “l’agricultura per conservar”
– Acció pilot sobre el patrimoni històric i conservació 
– Acció pilot sobre el reconeixement públic per fomentar la conservació 


  La XCT participarà activament en l’acció d’incentius fiscals per a acords de custòdia. A més també es preveuen diversos Workshops: un workshop d’incentius pels propietaris privats durant el 2018 a Espanya,  un workshop sobre cooperació per la conservació durant el 2018 a Romania i un workshop sobre eines per a la conseravció durant el 2019 a Finlàndia. Cal destacar que el projecte també organitzarà un Congrés Internacional a Bèlgica durant el 2019.