Actualitat

Participem al seminari de Brussel·les: “Making farmland work for the public good”

El passat 23 de Març, la XCN va col·laborar en l’organització i implementació del seminari europeuMaking farmland work for the public good”, organitzat a Brussel·les i sota el lideratge de l’Accesss to Land Network. El seminari va reunir 60 participants de diferents països europeus, i va ser el primer esdeveniment de l’Access to Land Network dedicat a les autoritats locals. Es va convidar a ciutats com Grenoble, Glasgow, Gent, Leuven, Brussel·les, Namur, Charleroi, Mataró i Santa Maria de Miralles, i a més a més, van assistir-hi altres associacions de la societat civil per presentar les seves pràctiques innovadores, com l’Associació de Propietaris Forestals del Lluçanès i l’Associació Red Terrae.

D’acord amb l’elaboració de la guia europea d’accés a la terra per a les autoritats locals, que reuneix estudis de casos d’aquests països, aquest seminari va ser una oportunitat per compartir experiències entre professionals i treure inspiració del que s’està fent més enllà de les nostres fronteres. La jornada va ser un èxit, amb 80 assistents, i amb la realització de 6 tallers temàtics i 3 tallers més pràctics.

La XCN va donar suport en l’organització de l’esdeveniment, va coordinar totes les assistències que procedien de Catalunya i Espanya, i va moderar un dels tallers, el de “Actors públics mobilitzant propietaris privats”. Aquestes van ser l’Ajuntament de Mataró, l’Ajuntament de Santa Maria de Miralles, l’Associació de Propietaris Forestals del Lluçanès (APF), per presentar el seu projecte de Boscos de Pastura, i l’organització de Red Terrae. L’Ajuntament de Mataró i l’APF van fer ponències en el taller “Actors públic mobilitzant propietaris privats”, i Red Terrae va fer ponències en els tallers “Eines de les autoritats locals per intervenir en els mercats de terres” i “La terra com a oportunitat en temps de múltiples crisis”.