Actualitat

Publiquem la guia pràctica de conservació d’hàbitats seminaturals del Resifarms

Ja és pública la primera versió en obert de la Guia pràctica de conservació d’hàbitats seminaturals de finques agrícoles del projecte europeu Resifarms, dirigida principalment a la pagesia i al personal tècnic agrícola.

La guia ha estat elaborada conjuntament per sis organitzacions europees: Fundació Emys (Catalunya), Fundatia ADEPT (Romania), Conservatoire des Espaces Naturels d’Occitanie (Occitània), Comitato per le Oasi WWF dell’Area Fiorentina (Itàlia), Český Svaz Ochránců Přírody (Txèquia) i la Xarxa per la Conervació de la Natura.

Aquesta guia pràctica aporta tot un seguit d’eines perquè persones dedicades a l’agricultura i la ramaderia, o que ofereixen assessorament tècnic en aquest àmbit, coneguin quins beneficis aporten els hàbitats semi-naturals de les finques agrícoles, com per exemple els marges de cultius, les tanques arbustives, les basses o les línies d’arbres, entre d’altres, a la biodiversitat i a l’activitat agrícola, i com gestionar-los o crear-los de forma correcta.

Actualment es pot trobar la guia sencera i també per capítols únicament en anglès, però esperem poder publicar la versió en català ben aviat a la pàgina web del projecte Resifarms. Si teniu qualsevol comentari o proposta de millora de la guia serà molt benvingut i ens ajudarà a millorar-la de cara a la versió definitiva, que es preveu per a finals d’aquest any 2021.

A més a més, a inicis d’aquesta primavera també es realitzaran formacions presencials, gratuïtes i pràctiques basades en aquesta guia pràctica, amb una durada aproximada de dues sessions matinals. Aquestes session estan preferentment dirigides a pagesos professionals i semi-professionals, així com tècnics agrícoles. Podeu trobar-ne més informació aquí.