Actualitat

Realitzem el segon esdeveniment de formació i la segona reunió de coordinació del projecte Resifarms

Està previst que l’any vinent es publiqui el toolkit, que mostrarà eines per a la gestió i creació d’hàbitats semi-naturals de les finques agrícoles

Entre els dies 9 i 11 de setembre es van dur a terme, de forma telemàtica, el segon esdeveniment de formació i la segona reunió de coordinació del projecte, que s’havien de realitzar al maig presencialment a Romania, i que es van posposar degut a la situació generada per la Covid-19.

Les jornades formatives van tenir una durada de tres matins i es van centrar a exposar la versió inicial del «toolkit», principal material que resultarà del projecte, a membres i col·laboradors de les entitats sòcies del projecte. L’objectiu era el de presentar les diferents eines per a la gestió i creació d’hàbitats semi-naturals de les finques agrícoles, i rebre comentaris i propostes de millora per a ser incorporades a la propera versió, que estarà disponible al web del projecte l’any vinent. També es va exposar el plantejament d’altres materials i activitats formatives, per a poder-hi incorporar millores des d’un bon inici.

Pel que fa a la reunió de coordinació, es van tractar els aspectes econòmics i la planificació tècnica del projecte per als propers mesos, per a poder complir amb el calendari previst tot i els canvis obligats per la pandèmia.

El projecte Resifarms té per objectiu desenvolupar les capacitats dels agricultors i tècnics agrícoles en la conservació d’hàbitats semi-naturals per a promoure les accions de conservació més efectives per a la producció agrícola i la biodiversitat. El projecte és liderat per la Fundació Emys i compta amb la participació, a més a més de la XCN, de quatre organitzacions més: Fundatia ADEPT (Romania), Conservatoire des Espaces Naturels du Languedoc-Roussillon (França), Comitato per le Oasi WWF dell’Area Fiorentina (Itàlia) i Český Svaz Ochránců Přírody (Txèquia).