Actualitat

Reclamem la creació del Conservatori del Litoral

Gràcies a la mobilització de moltes entitats ecologistes, es va aconseguir aprovar al Parlament de Catalunya, al juliol de 2020, una Disposició Addicional a la Llei de protecció i ordenació del litoral, on s’establia el termini d’un any per a la creació del Conservatori del Litoral.

El termini finalitzava el passat 31 de juliol de 2021, per això, des de la XCN, SOS Costa Brava, Seo-Birdlife, Submon, Gepec-EdC, Depana i Ecologistes en Acció, exigim al Govern a donar compliment a allò que estableix la llei, la creació del Conservatori del Litoral, i a més, volem ajudar a fer-ho possible.

Durant els propers mesos organitzarem, conjuntament, tres jornades de treball sobre el “Consevatori”, que es realitzaran a llocs emblemàtics del litoral Gironí, a la costa central i a la costa de Tarragona.

En aquestes jornades es convidarà al Govern, Diputacions i Ajuntaments a escoltar les necessitats de cada litoral i les recomanacions dels millors experts per a la constitució del Conservatori del litoral, que haurà de ser una realitat aquest any 2021.

La constitució d’aquest ens és una necessitat inajorable, atesa la forta pressió immobiliària i urbanística a la que està sotmès tot el litoral català, posant en risc la preservació de molts espais costaners d’alt valor.

Convidem a entitats, institucions públiques i privades a sumar-se a la campanya per la creació del Conservatori del Litoral de Catalunya, omplint aquest formulari.