Actualitat

S’inicien els tallers participatius del projecte GiroNat, per incorporar la visió de ciutadania i entitats

Iniciem el procés participatiu ciutadà per la creació del Parc Pilot del Jardins de les Pedreres de Girona. Aquesta iniciativa s’emmarca dins de les propostes que formen part del GiroNat, un projecte finançat pels Fons Next Generation que té com a objectiu convertir la ciutat de Girona en una població més verda, resilient al canvi climàtic, saludable i social i ambientalment justa fent un gir cap a la natura, la resiliència, la salut preventiva, la transformació social i econòmica i la innovació. Un dels objectius del projecte és el de fer partícip a la ciutadania en aquest procés, per tal de poder integrar les seves necessitats i visions.

L’acció que es portarà a terme als jardins de les Pedreres té el propòsit de renovar el parc amb criteris de renaturalització (promoció de la biodiversitat, permeabilitat i recuperació d’aigües, adaptada al canvi climàtic i resilient) i d’adaptació d’usos a través d’un procés participatiu amb la ciutadania i les entitats.

Per fer-ho, es realitzaran 3 jornades participatives. La primera d’elles es va celebrar el 4 de maig al Centre Cultural de la Mercè, va comptar amb la participació de 13 persones i vam poder recollir les seves inquietuds, diagnosis i somnis que tenen pels Jardins de les Pedreres. Va ser una jornada molt dinàmica i amb molta participació, i que ha suposat un molt bon tret de sortida per començar el procés participatiu.

Aquest procés participatiu no només és aplicat al Parc pilot del Jardins de les Pedreres, l’objectiu és incloure els comentaris i percepció de la ciutadania a totes les actuacions del GiroNat. Els propers tallers s’anunciaran a través de la web del projecte, així que estigueu a la guait per les properes convocatòries de futurs tallers!