Agenda

17/07/2024

Formació virtual «Coneixem la custòdia del territori i com aplicar-la»

Què és la custòdia del territori? Com podem establir acords de custòdia des de les entitats de conservació, la propietat o les administracions? De quins recursos jurídics disposem? Durant aquesta jornada donarem resposta a aquestes i altres qüestions, compartint els resultats principals de la nova publicació de la XCN, la «Guia pràctica dels acords de custòdia del territori».

19/07/2024

Sortida pràctica a Can Marlès – Torrossolla

Sortida pràctica per conèixer la finca de Can Marlès, en custòdia amb el GEVEN, i situada al Montmell (Baix Penedès). Aquest espai pretén esdevenir un exemple de com produir aliments afavorint la biodiversitat i conservant el patrimoni cultural, a la vegada que es divulguen i es comparteixen els coneixements i els valors adquirits amb els i les visitants i la gent del territori.

25/09/2024

2a Trobada de la Taula Salut i Natura

Espai de trobada de totes aquelles persones interessades en la intersecció entre la salut i la natura a Catalunya, a on compartirem coneixements i experiències al voltant del binomi Salut i Natura.

30/09/2024

Cicle de tertúlies: Efectes de la sequera sobre la biodiversitat agrària i forestal

Aquesta jornada se centrarà en els efectes de la sequera sobre els sistemes forestals i agraris. S’iniciarà amb una anàlisi de la vulnerabilitat dels sistemes forestals davant la sequera, seguida per una radiografia dels impactes en regions específiques com les Gavarres i en sistemes agrícoles ecològics. Les entitats presentaran diverses estratègies adaptatives, incloent-hi la silvopastura, la gestió forestal adaptativa i pràctiques d’agroecologia, per augmentar la resiliència davant la sequera.

Històric

17/02/2021

Presentació del Pla de Treball DGPA-XCN 2021-2025

Conservar la natura a través de la custòdia del territori i el voluntariat ambiental. Presentació del Pla de Treball conjunt entre la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural i la Xarxa per a la Conservació de la Natura 2021-2025.

26/01/2021

1a sessió – II Congrés Nacional d’Educació Ambiental (virtual)

L'objectiu del congrés és establir-se com l’espai de trobada, anàlisi i reflexió dels actors de l’educació ambiental i cercar eines que permetin arribar a nous col·lectius i crear aliances innovadores per transitar del canvi individual a la transformació col·lectiva i estructural.

26 i 28 de gener

Comunicació transformadora: una pràctica estratègica per a la nostra entitat

Formació organitzada per Torre Jussana. En aquesta formació treballarem en el disseny d'un pla de comunicació orientat a aquest enfocament però també un pla de comunicació abastable i escalat a les necessitats, recursos i objectius reals de l'entitat. 20 de gener últim dia per inscriure's.

12/01/2021

Jornada tècnica Ciència Ciutadana i Natura

Presentació del projecte 'Ciència Ciutadana i Natura', el portal web i la Comissió per a l’impuls de la ciència ciutadana i natura (CICCNA). També es presentarà una primera proposta de Pla acció 2021. Seguidament es farà la taula rodona “Quina contribució pot  tenir la ciència ciutadana en la conservació de la natura?”