Agenda

17/07/2024

Formació virtual «Coneixem la custòdia del territori i com aplicar-la»

Què és la custòdia del territori? Com podem establir acords de custòdia des de les entitats de conservació, la propietat o les administracions? De quins recursos jurídics disposem? Durant aquesta jornada donarem resposta a aquestes i altres qüestions, compartint els resultats principals de la nova publicació de la XCN, la «Guia pràctica dels acords de custòdia del territori».

19/07/2024

Sortida pràctica a Can Marlès – Torrossolla

Sortida pràctica per conèixer la finca de Can Marlès, en custòdia amb el GEVEN, i situada al Montmell (Baix Penedès). Aquest espai pretén esdevenir un exemple de com produir aliments afavorint la biodiversitat i conservant el patrimoni cultural, a la vegada que es divulguen i es comparteixen els coneixements i els valors adquirits amb els i les visitants i la gent del territori.

25/09/2024

2a Trobada de la Taula Salut i Natura

Espai de trobada de totes aquelles persones interessades en la intersecció entre la salut i la natura a Catalunya, a on compartirem coneixements i experiències al voltant del binomi Salut i Natura.

30/09/2024

Cicle de tertúlies: Efectes de la sequera sobre la biodiversitat agrària i forestal

Aquesta jornada se centrarà en els efectes de la sequera sobre els sistemes forestals i agraris. S’iniciarà amb una anàlisi de la vulnerabilitat dels sistemes forestals davant la sequera, seguida per una radiografia dels impactes en regions específiques com les Gavarres i en sistemes agrícoles ecològics. Les entitats presentaran diverses estratègies adaptatives, incloent-hi la silvopastura, la gestió forestal adaptativa i pràctiques d’agroecologia, per augmentar la resiliència davant la sequera.

Històric

02/11/2020 - 13/12/2020

Curs: Teoria i pràctica de l’agricultura regenerativa

Del 2 de novembre al 13 de desembre de 2020. Formació on-line. Aprenent un nou model d'agricultura per a donar resposta als reptes del canvi climàtic, la conservació de la biodiversitat, la qualitat nutricional dels aliments i la sobirania alimentària.

9-11/12/2020

Fòrum virtual Joves i Clima a la Mediterrània+25

Trobada virtual de 3 dies que reunirà organitzacions / entitats / associacions / xarxes dirigides per joves, així com joves individuals de la regió euromediterrània per tal de debatre, repensar i desenvolupar conjuntament accions per la crisi climàtica a la Mediterrània.

27/11/2020 i 3/12/2020

Basses agrícoles: un gran potencial per afavorir la biodiversitat i la pagesia.

L'objectiu de les xerrades és visibilitzar l’estat actual dels hàbitats aquàtics i la necessitat d'actuar per revertir-ne la regressió, donant a conèixer què poden fer les empreses, propietaris o gestors de finques, ens locals i entitats conjuntament a través de la custòdia del territori.

23/10/2020 - 26/11/2020

IX Fira d’Economia Solidària de Catalunya: Transició ecosocial

La Fira d'Economia Social i Solidària, enguany virtual, se celebra del 23 d'octubre al 22 de novembre amb el lema: Volem Aire FESC! Desprès d’uns mesos de confinament i de molts anys de capitalisme, us volem animar a obrir la finestra i deixar-vos sacsejar per una sensació de renovació, d’oportunitat i de canvi ecosocial. Un vent que ens permeti construir i viure en un món millor!

24/11/2020

La biodiversitat més enllà del 2020

El ritme d’extinció de les espècies i la destrucció dels hàbitats s’estan accelerant. En la XVI Jornada del CREAF, la Societat Catalana de Biologia (SCB) i la Institució Catalana d’Història Natural (ICHN)  reflexionarem sobre aquests desafiaments, coneixerem persones expertes de centres de recerca, entitats i administracions que han hagut de fer-hi front i que ara estan pensant en el futur full de ruta.

23/11/2020 - 29/11/2020

Setmana de la Pedra Seca

Del 23 al 29 de novembre de 2020, tots els racons dels Països Catalans reivindicaran el patrimoni de la pedra seca i la seva tècnica constructiva organitzant activitats a l’entorn de la pedra seca per posar-la en valor.