Agenda

17/07/2024

Formació virtual «Coneixem la custòdia del territori i com aplicar-la»

Què és la custòdia del territori? Com podem establir acords de custòdia des de les entitats de conservació, la propietat o les administracions? De quins recursos jurídics disposem? Durant aquesta jornada donarem resposta a aquestes i altres qüestions, compartint els resultats principals de la nova publicació de la XCN, la «Guia pràctica dels acords de custòdia del territori».

19/07/2024

Sortida pràctica a Can Marlès – Torrossolla

Sortida pràctica per conèixer la finca de Can Marlès, en custòdia amb el GEVEN, i situada al Montmell (Baix Penedès). Aquest espai pretén esdevenir un exemple de com produir aliments afavorint la biodiversitat i conservant el patrimoni cultural, a la vegada que es divulguen i es comparteixen els coneixements i els valors adquirits amb els i les visitants i la gent del territori.

25/09/2024

2a Trobada de la Taula Salut i Natura

Espai de trobada de totes aquelles persones interessades en la intersecció entre la salut i la natura a Catalunya, a on compartirem coneixements i experiències al voltant del binomi Salut i Natura.

30/09/2024

Cicle de tertúlies: Efectes de la sequera sobre la biodiversitat agrària i forestal

Aquesta jornada se centrarà en els efectes de la sequera sobre els sistemes forestals i agraris. S’iniciarà amb una anàlisi de la vulnerabilitat dels sistemes forestals davant la sequera, seguida per una radiografia dels impactes en regions específiques com les Gavarres i en sistemes agrícoles ecològics. Les entitats presentaran diverses estratègies adaptatives, incloent-hi la silvopastura, la gestió forestal adaptativa i pràctiques d’agroecologia, per augmentar la resiliència davant la sequera.

Històric

5/11/2020

Webinar: Acollir voluntariat europeu des de les entitats ambientals

Formació on-line dirigida a entitats (associacions i fundacions) amb programes de voluntariat amb interès per presentar-se a la convocatòria de subvencions del Cos Europeu de Solidaritat (propera data límit: 4 de febrer) per tal d'acollir voluntaris i voluntàries d'altres països europeus.

27/10/2020

Assignació del 0’5% de l’IBI a iniciatives de conservació de la natura

La recaptació de l’IBI destinat a la conservació del territori es tracta d’un instrument de conscienciació ciutadana sobre la necessitat de compensar el nostre impacte negatiu sobre el medi natural que, alhora, pot contribuir a reduir aquest impacte amb el canvi de dinàmiques i maneres de fer d’una ciutadania conscienciada i implicada.

10/26/2020

Presentació de l’Atles de la biodiversitat. La riquesa natural de Barcelona

El proper dilluns 26 d'octubre a les 17.30 hores es presentaran les noves capes que s'han incorporat a l'Atles de biodiversitat de Barcelona i conversarà amb el periodista José Luís Gallego i el biòleg i president de l'Institut Català d'Ornitologia, Jordi Baucells sobre la riquesa natural de la ciutat.

10/10/20 - 12/10/20

2n Congrés d’Ornitologia de les Terres de Parla Catalana (COTPC)

El congrés té la finalitat de presentar la feina que els diferents investigadors, grups ornitològics i entitats estan fent arreu d’aquest territori, que abasta zones amb lligams culturals i lingüístics.  El fil conductor d’aquest 2n COTPC són els ocells marins, als quals es dedicarà una atenció especial.

05/10/2020

Convenis i subvencions de custòdia fluvial. Jornada en línia

S’explicarà amb major detall què són els convenis de custòdia fluvial i com funcionen. També es presentarà la nova convocatòria de subvencions per a la recuperació de riberes de rius i zones humides amb convenis de custòdia fluvial.