Incidència Política

Adhesió a campanyes externes

Taula Social Canvi Climàtic

2023

Les funcions bàsiques de la Taula són proposar actuacions en matèria de polítiques climàtiques; analitzar i formular propostes sobre la planificació climàtica, sobre els marcs estratègics de mitigació i adaptació, i en matèria de pressupostos de carboni; i formular propostes a la Comissió Interdepartamental del Canvi Climàtic.

Fòrum per la Transició Ecosocial

2023

Ens adherim al procés del fòrum per la Transició Ecosocial, una gran trobada de confluència de lluites, d’entitats de l’economia social i solidaria i moviments que treballen per la transició ecosocial a Catalunya. Un espai per avançar en l’estratègia i en l’articulació entre projectes i moviments per enviar un missatge polític d’unitat i força per avançar cap a una transició ecològica amb justícia social i democràcia econòmica.

#RestoreNature

2023

Restaurar és cuidar: la humanitat, el nostre planeta, el futur. La restauració no només és possible sinó necessària. Restaurar la natura significa fer créixer la biodiversitat, lluitar contra la crisi climàtica i recuperar allò que pertany a la natura. La restauració és urgent per recuperar la natura i la resiliència a Europa. Amb aquesta campanya, donem suport perquè la Llei de restauració de la natura de la Unió Europea s’aprovi i adopti aviat.

Agenda Rural de Catalunya

2022

La XCN ha estat membre de al comissió motora de l’Agenda Rural de Catalunya, amb l’objectiu d’incidir en la creació d’una Agenda que tracti la qüestió rural d’una manera integral, transformadora i socialment ambiciosa.

Reclamem la creació del Conservatori del Litoral

2021

Gràcies a la mobilització de moltes entitats ecologistes, es va aconseguir aprovar al Parlament de Catalunya, al juliol de 2020, una Disposició Addicional a la Llei de protecció i ordenació del litoral, on s’establia el termini d’un any per a la creació del Conservatori del Litoral. El termini finalitzava el 31 de juliol de 2021, per això, des de la XCN, SOS Costa Brava, Seo-Birdlife, Submon, Gepec-EdC, Depana i Ecologistes en Acció, exigim al Govern a donar compliment a allò que estableix la llei, la creació del Conservatori del Litoral, i ajudar a fer-ho possible.