Actualitat

Acompanyem a una comitiva de Turquia a conèixer experiències de conservació a Catalunya

La comitiva tenia especial interès en la conservació d’àrees estèpiques.

El passat mes d’octubre vam organitzar diverses sortides de camp (field trip) per a una comitiva de tècnics i polítics procedents de Turquia, en el marc d’un projecte que estan desenvolupant gràcies al finançament de la FAO. L’objectiu de les visites era el de conèixer en primera persona diferents espais naturals i informar-se sobre el model de gestió aplicat per a la seva conservació, amb especial interès en la gestió de zones estèpiques i d’espais naturals catalogats com a Reserva de la Biosfera. Les visites van ser molt enriquidores, ja que es van poder resoldre dubtes i intercanviar experiències amb els gestors dels espais visitats.

La comitiva estava formada per tècnics i polítics del Ministeri d’Agricultura i Forests del Govern Turc, representants de la FAO a Turquia i tècnics de la Fundació Nature Conservation Center (Doğa Koruma Merkezi).

Concretament durant 5 dies vam visitar: – PN de l’Alt Pirineu. Reunió amb el director del parc i visita a un pastor de la zona
– Visita a la reserva de Belchite (Saragossa), gestionada per SEO BirdLife
– Visita al Centre de Recuperació de Fauna de Vallcalent (Lleida)
– Visita a Mas de Melons i Torre Ribera (amb l’Associació Trenca)
– Visita a la Reserva Natural del Delta de l’Ebre

Gràcies a aquest primer contacte s’estudiaran noves vies de col·laboració i espais de trobada per treballar conjuntament en un futur.