Actualitat

Es publica la Guia per a la creació d’espais test agraris

Des del Projecte d’Innovació RETA es descriuen les principals eines, passos i recursos necessaris que cal considerar a l’hora de facilitar la incorporació de nous agents al sector agrari.

Portada de la Guia Metodològica

El febrer de 2019 iniciava el projecte Xarxa d’Espais Test Agraris (RETA), en el que participem com a socis. Des de llavors, el Projecte d’Innovació RETA ha estat elaborant la Guia per a la creació d’espais test agraris.

Un espai test agrari és un programa de facilitació dels processos d’instal·lació de nous agents al sector agrari que proporciona suport legal, suport físic i suport integral.

Amb l’objectiu de facilitar la implementació i el desenvolupament d’espais test agraris, aquesta publicació descriu elements clau: funcions, governança, tipologia i estructura.

La Guia està destinada principalment a persones físiques o jurídiques que estiguin interessades en idear, desenvolupar i implementar un espai test agrari. Si ets una entitat vinculada al desenvolupament rural i la dinamització agrària i creus que la futura Xarxa d’Espais Test Agraris pot donar resposta a alguns dels reptes del teu territori en termes de relleu generacional, pots contactar amb el grup impulsor del projecte a info@espaciostestagrarios.org.

I recorda! La RETA organitza les Primeres Jornades sobre Espais Test Agraris, que tindran lloc en format online durant la setmana del 6 al 10 de juliol. Més informació i inscripcions aquí i a les xarxes socials.