Actualitat

Es realitzen les primeres actuacions a la finca de Can Rigat, propietat de la XCN, gràcies a la implicació de persones treballadores de Sabadell Assegurances

El passat 12 de maig una vuitantena de treballadors i treballadores de Sabadell Assegurances van participar a una jornada de RSC a la finca de Can Rigat, propietat de la XCN.

La jornada va ser organitzada per Concept, i va comptar amb el suport del Col·lectiu Eixarcolant (que és l’entitat amb qui la XCN ha signat un contracte de custòdia a la finca).

Durant la jornada van realitzar diverses tasques per millorar l’estat de conservació de la finca i que, alhora,  permeti a Eixarcolant desenvolupar-hi el seu projecte d’Arboretum de fruiters de varietats tradicionals:

  • Plantació d’arbustos. Van plantar uns 400 individus al costat del camí que separa la finca amb la via del tren, amb la finalitat de crear una pantalla visual que, a la vegada farà de corredor natural i retenció de possibles contaminants procedents d’aquesta infraestructura (aranyoners, saüquers, roser silvestre i arç blanc).
La plantació dels arbustos permetrà crear una tanca vegetal que separi la finca de la via del tren.
  • Extracció d’espècies invasores. Es va extreure la canya que hi havia a la llera del riu i es van seleccionar aquelles canyes que poden tenir una utilitat en el futur en el projecte de l’arboretum.
  • Extracció de residus. Es van extreure diversos residus acumulats a la finca.
  • Adequació de la bassa. Es van construir rampes de ciment i pedra a l’entrada i sortida. Es va netejar la bassa de brossa, es van instal·lar escocells per la vegetació aquàtica i es va construir una arqueta de sortida d’aigua.
Durant l’arranjament de la bassa es van construir rampes per facilitar l’entrada i sortida d’amfibis.

Des de la XCN agraïm la implicació i compromís de totes les persones que van participar en aquesta jornada i que han contribuït a la millora i adequació de l’espai!

Autoria imatges: ZINC Producció Audiovisual