Actualitat

L’aiguamoll de les Llobateres, més protegit amb un nou acord de custòdia

L’Ajuntament de Sant Celoni i l’entitat SEO BirdLife han signat un acord de custòdia del territori a l’espai de Les Llobateres. L’objectiu principal és preservar els valors ecològics de l’espai i fer-ne difusió a través de la recerca, l’educació i el lleure. L’aiguamoll de les Llobateres, situat a la conca mitjana del riu Tordera, compta amb un paisatge de ribera excepcional i és un interessant punt d’observació de flora i fauna d’ambients aquàtics, segons informa el consistori celoní. Algunes de les espècies que s’hi poden trobar són el martinet blanc, el corb marí, la polla d’aigua, l’ànec collverd, el blauet, el bernat pescaire, la fotja, l’abellerol o l’oreneta de ribera.

L’Ajuntament de Sant Celoni i SEO BirdLife volen preservar i fer difusió dels valors ecològics de l’espai.


L’entitat SEO BirdLife, sòcia de la Xarxa per a la Conservació de la Natura, es dedica a estudiar i conservar els ocells silvestres i els seus hàbitats. En aquest cas, la conservació i millora de l’ecosistema fluvial i aquàtic de les Llobateres és el pilar bàsic de l’acord de custòdia, a més d’una diagnosi de l’estat natural de l’espai i un seguit d’accions destinades als centres educatius de secundària pel que fa al coneixement i la consciència mediambiental.

De moment, s’hi ha portat a terme la renovació dels plafons informatius i la retirada d’un abocament incontrolat al riu Tordera, que es va portar a terme mitjançant una jornada de voluntariat amb persones treballadores de Red Eléctrica i familiars. Pel que fa a l’entorn educatiu, s’ha iniciat un projecte amb l’IES Baix Montseny per tal que alumnes d’edats compreses entre els 12 i els 16 anys coneguin, protegeixin i difonguin el valor natural de les Llobateres.