Actualitat

Menys residus i més donacions: el bon resultat pel medi ambient de l’Ultra Clean Marathon

Dissabte 11 de juny va fer molta calor. Però això no va van impedir l’èxit de la quarta edició de l’Ultra Clean Marathon: 180 corredors i corredores van marxar pels 63 km, des de l’Anella Verda de Terrassa, pujant a Collserola, baixant pel riu Besòs, fins a les platges de Barcelona.

Van arribar a cada punt d’avituallament amb bosses plenes de residus. En total es van retirar 550 kg. L’equip Meta-Litoclean va arribar a treure 44 kg de brossa de la natura en les 7 hores i 52 minuts i va il·lustrar la seva experiència amb fotografies a les xarxes socials. Els més ràpids havien estat l’equip Merrell-Klassmark que només van necessitar 4 h i 47 minuts i van recollir 19,3 Kg.

L’equip Plastiks va arribar a la meta amb en Miquel Pucurull, de 84 anys, el corredor més gran que ha participat mai en l’Ultra Clean Marathon, i que ha estat, alhora, uns dels grans ambaixadors d’aquesta edició.

La consciència ambiental va inundar l’ambient al llarg del recorregut i al parc de la Barceloneta amb la Festa pel Clima on va assistir la mateixa Kate Raworth oferint una conferència sobre l’economia del donut.

L’Ultra Clean Marathon ha recaptat 15.550 € per a 17 projectes d’entitats ambientals membres de la XCN triats pels equips: Submon, Seo Birdlife, Projecte Boscos, Fundació Emys, Irehom, Miranda, Trenca, Selvans, Adenc, Posidonia 2021, Osmon, Ass. Habitats, les Fundacions Vincles, Pau Costa i Rivus, CEA Alt Ter i Ecoserveis.

Hi han participat 23 equips, una bona part d’ells equips de treballadors d’empreses que han viscut una jornada de “team building” alhora que aportaven el seu suport a una entitat ambiental.

A les platges i al mar es van mobilitzar més de 200 voluntaris amb entitats com Surfrider, el Club d’Immersió Biologia, Proactiva Open Arms i els Young Researchers de l`ICM, entre d’altres, per retirar residus de platges, espigons, i el fons marí.

Els telenotícies migdia i vespre de TV3 es van fer-se ressó de l’Ultra Clean Marathon, que amb aquesta 4º edició s’ha consolidat com la gran cursa per transmetre el missatge ambiental a Catalunya.

Aquesta edició s’ha mantingut el format i l’itinerari de la passada, intentant posar en valor els espais naturals i els seus serveis ecosistèmics de sectors densament urbanitzats i plenes d’infraestructures de les comarques del Vallès occidental i el Barcelonès.

La cursa ha estat coorganitada per la XCN, l’Agència de Residus i l’Ajuntament de Barcelona, i enguany ha compta amb el patrocini principal d’Urbaser.

Aquest vídeo resum en recull alguns moments.