Actualitat

Participa en l’enquesta sobre l’estat socioeconòmic de les entitats de conservació de la natura el 2023

Des de la XCN, i en el marc del projecte CustForest, llancem una enquesta per conèixer les limitacions i els condicionants socioeconòmics de les entitats privades sense afany de lucre de conservació de la natura durant el 2023.

L’objectiu és conèixer l‘impacte social i econòmic de les entitats dedicades a la conservació de la natura, mitjançant la custòdia del territori, el voluntariat ambiental, l’educació ambiental o la defensa del territori. Això ens ajudarà a mostrar a la societat el valor de la tasca del sector associatiu ambiental, així com obtenir una fotografia detallada de l’estat del voluntariat ambiental durant el 2023 i, a través de futurs estudis, poder-ne avaluar la tendència.

En l’estudi s’inclouen preguntes entorn de l’ocupació de les entitats, el finançament i la despesa, la governança, el paper de les persones sòcies, el voluntariat i la seva implicació en l’entitat, el relleu generacional, l’àmbit de la salut i la natura, la internacionalització, la defensa ambiental o l’impacte comunicatiu.

Aquest projecte s’emmarca en la definició d’uns indicadors socioeconòmics i de conservació de la natura a Catalunya, promogut per la XCN al 2021, amb l’objectiu d’avaluar l’impacte d’aquestes entitats a nivell català, així com conèixer les seves limitacions en l’àmbit tècnic, econòmic, de suport institucional, etc. Per saber-ne més, pots consultar els resultats del darrer informe al 2021.

L’enquesta recollirà dades fins al 30 de juliol.

El projecte CustForest compta amb el suport de la Fundación Biodiversidad del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico (MITECO) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), finançat per la Unió Europea – NextGenerationEU.