Actualitat

Participem a un congrés a Irlanda sobre pagament de subvencions agràries basades en resultats

Aquesta estratègia es postula com a alternativa a l’actual sistema de pagament, potenciant el manteniment i la restauració de la biodiversitat i el patrimoni cultural.

El cap de setmana del 25, 26 i 27 d’octubre es va celebrar a Lisdoonvarna, county Clare, Irlanda, el Burren Winterage Weekend. El paratge del Burren és ben conegut a Europa per haver-s’hi desenvolupat des de ja fa molts anys un projecte pioner de pagament de subvencions agràries basades en resultats (RBPS per les seves sigles en anglès), gràcies a la feina feta per l’ONG Burrenbeo Trust. Aquesta estratègia es postula com a alternativa a l’actual sistema de pagament, potenciant el manteniment i la restauració de la biodiversitat i el patrimoni cultural.

Juntament amb els companys de la ELCN, vam assistir a aquest congrés, dedicat enguany als RBPS, amb experiències i projectes vingudes de tota Europa, des d’Eslovènia, fins al Regne Unit, passant per Romania i Àustria, entre d’altres. Durant 3 intensos dies vàrem visitar diverses finques on vàrem intercanviar impressions amb altres organitzacions, científics i pagesos, sobre aquest tipus de pagament de subvencions. Així mateix, vàrem començar a teixir el que podrà ser una gran xarxa d’experiències sobre RBPS on Catalunya ha de tenir un paper rellevant en el futur.