Actualitat

Intercanviem experiències amb la directora d’una entitat de custòdia de California

La seva visita ha estat especialment útil per començar a establir les bases d’una estratègia de priorització d’àrees de conservació a Catalunya.

Aquest mes hem tingut el privilegi de treballar colze a colze amb la Dra. Lisa Micheli, directora de l’entitat de custòdia Pepperwood Preserve de California (EUA). Durant la seva estada de 15 dies a Catalunya hem pogut treballar intensament en estratègies de priorització d’àrees de conservació i sistemes d’indicadors conjuntament amb universitats i centres de recerca de Catalunya. Tot el treball que s’ha fet a la badia de Sant Francisco conjuntament entre governs i entitats de custòdia ha sigut especialment útil per començar a establir les bases d’una estratègia similar a Catalunya. Aquesta línia de treball s’està desenvolupant amb el recolzament del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

Vam conèixer la Lisa en el II Congrés Mundial de la ILCN a Chile l’any passat i es va interessar pel moviment de custòdia a Catalunya. La seva experiència amb un grup de treball d’especialistes entre Xile i Califòrnia sobre zones de clima mediterrani li va servir d’inspiració per començar una col·laboració amb la XCN que tindrà continuïtat en el si d’aquest mateix grup d’especialistes i també en la organització del III Congrés Mundial de la ILCN i el primer Congrés de la xarxa europea ELCN que tindrà lloc a Barcelona els dies 22-24 d’abril de 2020.