Actualitat

Una desena de propostes per connectar amb la natura a Girona, gràcies al projecte GiroNat

El projecte GiroNat té com a objectiu impulsar la biodiversitat i infraestructura ecològica per portar la ciutat cap a la renaturalització urbana, transformant Girona en una ciutat més verda, resilient i saludable.

Coordinat per l’Ajuntament de Girona, compta com a socis amb l’Associació La Sorellona, la Universitat de Girona, la Xarxa per a la Conservació de la Natura, SEO/Birdlife i la Fundació Institut Català per la Recerca de l’Aigua (ICRA), i amb la col·laboració de l’Associació Naturalistes de Girona i la Cooperativa Sèlvans en l’organització d’activitats.

El projecte GiroNat està cofinançat per la Fundación Biodiversidad del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico (MITECO) en el marc del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia (PRTR), finançat per la Unión Europea – NextGenerationEU.

En el marc del GiroNat, tindran lloc a la capital gironina desenes de propostes durant la Setmana de la Natura 2024, amb un programa propi per apropar-nos a reconnectar amb la natura.

Però, de quin tipus d’activitats estem parlant?

Reconnexió amb la natura

Passejades guiades en entorns naturals i amb un seguit de propostes per enfortir la reconnexió de la natura, la Salut i el Benestar Psicocorporal. Els beneficis en la salut i el benestar es potencien, gràcies a un contemplar i estimular els sentits, caminar lent i amb presencia, l’aerobiologia forestal, espais de silenci i relaxació, la respiració conscient i una reconnexió amb l’entorn natural a través del cos, ment i emocions. Activitats organitzades per la Cooperativa Sèlvans.

Activació del metabolisme i reducció de l’estrès

Exercicis corporals suaus, posturals i estiraments a la natura. Amb aquestes activitats busquem fomentar la bona forma física, la salut, longevitat, i cultivar les nostres pròpies facultats. Activitats organitzades per la Cooperativa Sèlvans.

Voluntariat Ambiental

Activitats obertes a la participació de la ciutadania per col·laborar amb la millora de la biodiversitat de la ciutat, com l’estudi de la qualitat del riu, el seguiment d’ocells dels jardins, jornades d’extracció de flora invasora o recollides de residus, entre d’altres. Activitats organitzades per l’Associació de Naturalistes de Girona.

Descarrega el fulletó informatiu amb totes les activitats.

Si vols participar-hi, consulta la programació:

 • Dijous, 23 de maig. Domeny (Girona). 10h a 12h. Activació del metabolisme i reducció de l’estrès. Més info.
 • Dijous, 23 de maig. Palau Sacosta (Girona). 17.15h a 18.15h. Reconnecta amb la natura. Més info.
 • Dissabte, 25 de maig. Parc de la Devesa (Girona). 8h a 10h. Seguiment dels ocells dels jardins, amb els Naturalistes de Girona. Més info.
 • Dissabte, 25 de maig. Domeny (Girona). 10h a 12h. Reconnecta amb la natura. Més info.
 • Diumenge, 26 de maig. Pl. Catalunya, Riu Onyar (Girona). 9h a 11h. Recollida de residus amb els Naturalistes de Girona. Més info.
 • Diumenge, 26 de maig. Riu Onyar (Girona). 11h a 13h. Seguiment del Projecte Rius a l’Onyar, amb els Naturalistes de Girona. Més info.
 • Dimarts, 28 de maig. Domeny (Girona). 10h a 12h. Activació del metabolisme i reducció de l’estrès. Més info.
 • Dijous, 30 de maig. Palau Sacosta (Girona). 17.15h a 18.15h. Reconnecta amb la natura. Més info.
 • Dissabte, 1 de juny. Palau Sacosta (Girona). 10h a 12h. Reconnecta amb la natura. Més info.
 • Dissabte, 2 de juny. Domeny (Girona). 10h a 12h. Reconnecta amb la natura. Més info.
 • Dimarts, 4 de juny. Domeny (Girona). 10h a 12h. Activació del metabolisme i reducció de l’estrès. Més info.

Per apuntar-te a una activitat, envia un correu a nmaristany@xcn.cat