Agenda

26/04/2024

Workshop on conservation easements

L'entitat francesa "François Sommer Foundation", sòcia del projecte LIFE ENPLC en què participa la XCN, organitza una jornada presencial i en línia per donar a conèixer els "conservation easements", una eina de conservació a l'abast de persones propietàries i entitats de conservació de la natura.

27/04/2024

FestiNAT, l’aplec naturalista

El FestiNAT, l’aplec naturalista neix per ser el dia i el punt de trobada i celebració dels amants de la natura de casa nostra. L’espai on connectar i intercanviar coneixement i entusiasmes entre naturalistes petits i grans, acostar-se a la ciència que estudia la natura i gaudir-ne amb una mirada curiosa i curosa.

03/05/2024

Jornada sobre adaptació i mitigació del canvi climàtic en centres educatius i el seu entorn

Jornada formativa entorn al projecte "Centres i entorns educatius resilients a la crisi climàtica". Des de la XCN compartirem el paper de les entitats ambientals en el context de la crisi climàtica, coneixerem els reptes de conservació del riu Ebre davant la crisi climàtica, i coneixerem propostes que integren salut i natura, a través d'entorns educatius integrats en la natura.

18/05/2024

Extracció de flora invasora

Coneix les espècies de flora invasores i participa en una acció d'extracció de plantes exòtiques.

22 de maig al 5 de juny

Setmana de la Natura

Del Dia Internacional de la Diversitat Biològica al Dia Mundial del Medi Ambient. 15 dies per apropar-te a conèixer, estimar i passar a l’acció per la natura.

25/05/2024

Seguiment dels ocells dels jardins

Ajuda'ns a fer el cens d'ocells nidificants als Jardins de la Devesa. Quantes parelles de pardals, mallerengues, merles i tudons crien al jardí?

De l'11/05/2024 al 25/05/2024

Cicle Sant Narcís Silvestre

La ciutat amaga gran diversitat vegetal que sovint desconeixem. En aquest cicle reconeixerem i identificarem les plantes silvestres presents al nostre barri i aprendrem sobre els seus usos i propietats. Ens acompanyes a descobrir el Sant Narcís Silvestre?

Històric

17/02/2021

Presentació del Pla de Treball DGPA-XCN 2021-2025

Conservar la natura a través de la custòdia del territori i el voluntariat ambiental. Presentació del Pla de Treball conjunt entre la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural i la Xarxa per a la Conservació de la Natura 2021-2025.

26/01/2021

1a sessió – II Congrés Nacional d’Educació Ambiental (virtual)

L'objectiu del congrés és establir-se com l’espai de trobada, anàlisi i reflexió dels actors de l’educació ambiental i cercar eines que permetin arribar a nous col·lectius i crear aliances innovadores per transitar del canvi individual a la transformació col·lectiva i estructural.

26 i 28 de gener

Comunicació transformadora: una pràctica estratègica per a la nostra entitat

Formació organitzada per Torre Jussana. En aquesta formació treballarem en el disseny d'un pla de comunicació orientat a aquest enfocament però també un pla de comunicació abastable i escalat a les necessitats, recursos i objectius reals de l'entitat. 20 de gener últim dia per inscriure's.

12/01/2021

Jornada tècnica Ciència Ciutadana i Natura

Presentació del projecte 'Ciència Ciutadana i Natura', el portal web i la Comissió per a l’impuls de la ciència ciutadana i natura (CICCNA). També es presentarà una primera proposta de Pla acció 2021. Seguidament es farà la taula rodona “Quina contribució pot  tenir la ciència ciutadana en la conservació de la natura?”