Agenda

25/09/2024

2a Trobada de la Taula Salut i Natura

Espai de trobada de totes aquelles persones interessades en la intersecció entre la salut i la natura a Catalunya, a on compartirem coneixements i experiències al voltant del binomi Salut i Natura.

25 i 26/09/2024

Activa’t: Introducció al Voluntariat Social i Ambiental per a joves

Activa’t: Introducció al Voluntariat Social i Ambiental per a joves és una formació pensada per donar a conèixer les oportunitats de voluntariat a les persones joves interessades a iniciar-se en l’acció voluntària. El curs combina sessions teòriques sobre els conceptes bàsics del voluntariat amb dinàmiques participatives per identificar interessos i motivacions, així com per donar eines pràctiques que us ajudin a trobar el vostre lloc.

30/09/2024

Cicle de tertúlies: Efectes de la sequera sobre la biodiversitat agrària i forestal

Aquesta jornada se centrarà en els efectes de la sequera sobre els sistemes forestals i agraris. S’iniciarà amb una anàlisi de la vulnerabilitat dels sistemes forestals davant la sequera, seguida per una radiografia dels impactes en regions específiques com les Gavarres i en sistemes agrícoles ecològics. Les entitats presentaran diverses estratègies adaptatives, incloent-hi la silvopastura, la gestió forestal adaptativa i pràctiques d’agroecologia, per augmentar la resiliència davant la sequera.

08/10/2024

Cicle de tertúlies: Implicació en la ciència ciutadana, de la recollida de dades a la gestió per la conservació

La jornada començarà amb ponències sobre la governança dels projectes de ciència ciutadana a Catalunya i la gestió de les dades generades. Posteriorment, es realitzaran taules rodones on es discutirà com les entitats utilitzen la ciència ciutadana per a la conservació i la protecció d’espècies, així com la governança de les dades i la implicació de persones voluntàries.

30/10/2024

Cicle de tertúlies: Efectes de la sequera sobre la biodiversitat fluvial

Es presentarà una panoràmica sobre les conseqüències de la falta d'aigua en la biodiversitat fluvial, incloent-hi una comparativa dels períodes de sequera de 2008 a 2021/23. També es farà una anàlisi dels efectes actuals en rius com el Siurana, la Tordera i el Ter, des de la perspectiva de diverses entitats.

4 i 6/11/2024

European seminar on agriculture and biodiversity

Des de la XCN, en col·laboració amb Access to Land, i en el marc del projecte LIFE Biodiv'Paysanne, organitzem un seminari entorn a l'agricultura sostenible amb la biodiversitat, que tindrà lloc el 4 i 6 de novembre a Montpellier.

Històric

6/07/2021

Cicle Salut i Natura. Sessió 5: El desplegament de la prescripció de natura

La prescripció social i de natura és una eina que permet als professionals de l’atenció primària remetre les persones a una sèrie de recursos locals no clínics. Tenint en compte que la salut de les persones està determinada principalment per una sèrie de factors socials, econòmics i ambientals, la prescripció social busca abordar les necessitats de les persones d’una manera holística. Al mateix temps, també persegueix l’objectiu de donar suport als individus a tenir un control més gran de la seva pròpia salut.

03/07/2021

Presentació del projecte de la Càtedra del Món Rural

Presentació de la Càtedra del Món Rural, un espai de recerca, coneixement i suport a la innovació amb actuació directa a les zones rurals de Catalunya. El projecte s’impulsa amb l’objectiu d’escoltar, relacionar i ajudar a vertebrar totes aquelles iniciatives que estiguin treballant per al futur del món rural.

01/07/2021

Incorpora la transparència a la teva entitat per generar confiança a la ciutadania

La Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya i la Generalitat de Catalunya organitzen conjuntament la jornada 'El valor de la transparència en el tercer sector social: generant confiança a la ciutadania'.  L'acte en línia serà el proper dijous 1 de juliol de 9:30h a 11:30h a través de la plataforma Zoom.

22/06/2021

Cicle Salut i Natura. Sessió 3. La integració de la natura i la salut en els plans territorials, urbanístics i sectorials

La tercera sessió del cicle se centrarà en la presentació de bones pràctiques i eines orientades a incorporar la perspectiva de la salut i la natura als instruments de planejament: programes, polítiques i plecs tècnics. Es posaran en valor iniciatives que contribueixin a garantir l’accés universal al verd urbà i a la natura i a fer-ne un ús en igualtat de condicions.