Agenda

16/03/2024

Ultra Clean Marathon, la cursa per la natura

L’Ultra Clean Marathon (UCM) és un gran repte esportiu i ambiental. Vol activar la consciència ambiental entre les persones esportistes, i apel·lar a la seva capacitat d’acció per la natura. Per això l’UCM és una cursa on es corre, es recullen residus abandonats als espais naturals (plogging), es coneixen els problemes ambientals en cada punt d’avituallament i es dóna l’import de les inscripcions a projectes de conservació de la natura i defensa del medi ambient.

27/04/2024

FestiNAT, l’aplec naturalista

El FestiNAT, l’aplec naturalista neix per ser el dia i el punt de trobada i celebració dels amants de la natura de casa nostra. L’espai on connectar i intercanviar coneixement i entusiasmes entre naturalistes petits i grans, acostar-se a la ciència que estudia la natura i gaudir-ne amb una mirada curiosa i curosa.

Històric

9-11/12/2020

Fòrum virtual Joves i Clima a la Mediterrània+25

Trobada virtual de 3 dies que reunirà organitzacions / entitats / associacions / xarxes dirigides per joves, així com joves individuals de la regió euromediterrània per tal de debatre, repensar i desenvolupar conjuntament accions per la crisi climàtica a la Mediterrània.

27/11/2020 i 3/12/2020

Basses agrícoles: un gran potencial per afavorir la biodiversitat i la pagesia.

L'objectiu de les xerrades és visibilitzar l’estat actual dels hàbitats aquàtics i la necessitat d'actuar per revertir-ne la regressió, donant a conèixer què poden fer les empreses, propietaris o gestors de finques, ens locals i entitats conjuntament a través de la custòdia del territori.

23/10/2020 - 26/11/2020

IX Fira d’Economia Solidària de Catalunya: Transició ecosocial

La Fira d'Economia Social i Solidària, enguany virtual, se celebra del 23 d'octubre al 22 de novembre amb el lema: Volem Aire FESC! Desprès d’uns mesos de confinament i de molts anys de capitalisme, us volem animar a obrir la finestra i deixar-vos sacsejar per una sensació de renovació, d’oportunitat i de canvi ecosocial. Un vent que ens permeti construir i viure en un món millor!

24/11/2020

La biodiversitat més enllà del 2020

El ritme d’extinció de les espècies i la destrucció dels hàbitats s’estan accelerant. En la XVI Jornada del CREAF, la Societat Catalana de Biologia (SCB) i la Institució Catalana d’Història Natural (ICHN)  reflexionarem sobre aquests desafiaments, coneixerem persones expertes de centres de recerca, entitats i administracions que han hagut de fer-hi front i que ara estan pensant en el futur full de ruta.

23/11/2020 - 29/11/2020

Setmana de la Pedra Seca

Del 23 al 29 de novembre de 2020, tots els racons dels Països Catalans reivindicaran el patrimoni de la pedra seca i la seva tècnica constructiva organitzant activitats a l’entorn de la pedra seca per posar-la en valor.

6/11/2020 - 21/11/2020

Curs. Actuar en temps d’emergències: responem al Next Generation EU

Cicle format per un webinar introductori i 3 sessions de formació. El NextGenerationEU, dotat amb 750.000 milions d’euros, vol contribuir tant al Pacte Verd Europeu com a l’Agenda 2030. Per tal d’accedir a aquests fons, els estats han de presentar un pla nacional de recuperació i resiliència. Ara és un moment clau per entendre la conjuntura actual des dels moviments socials i fer incidència.