Agenda

25/09/2024

2a Trobada de la Taula Salut i Natura

Espai de trobada de totes aquelles persones interessades en la intersecció entre la salut i la natura a Catalunya, a on compartirem coneixements i experiències al voltant del binomi Salut i Natura.

25 i 26/09/2024

Activa’t: Introducció al Voluntariat Social i Ambiental per a joves

Activa’t: Introducció al Voluntariat Social i Ambiental per a joves és una formació pensada per donar a conèixer les oportunitats de voluntariat a les persones joves interessades a iniciar-se en l’acció voluntària. El curs combina sessions teòriques sobre els conceptes bàsics del voluntariat amb dinàmiques participatives per identificar interessos i motivacions, així com per donar eines pràctiques que us ajudin a trobar el vostre lloc.

30/09/2024

Cicle de tertúlies: Efectes de la sequera sobre la biodiversitat agrària i forestal

Aquesta jornada se centrarà en els efectes de la sequera sobre els sistemes forestals i agraris. S’iniciarà amb una anàlisi de la vulnerabilitat dels sistemes forestals davant la sequera, seguida per una radiografia dels impactes en regions específiques com les Gavarres i en sistemes agrícoles ecològics. Les entitats presentaran diverses estratègies adaptatives, incloent-hi la silvopastura, la gestió forestal adaptativa i pràctiques d’agroecologia, per augmentar la resiliència davant la sequera.

08/10/2024

Cicle de tertúlies: Implicació en la ciència ciutadana, de la recollida de dades a la gestió per la conservació

La jornada començarà amb ponències sobre la governança dels projectes de ciència ciutadana a Catalunya i la gestió de les dades generades. Posteriorment, es realitzaran taules rodones on es discutirà com les entitats utilitzen la ciència ciutadana per a la conservació i la protecció d’espècies, així com la governança de les dades i la implicació de persones voluntàries.

30/10/2024

Cicle de tertúlies: Efectes de la sequera sobre la biodiversitat fluvial

Es presentarà una panoràmica sobre les conseqüències de la falta d'aigua en la biodiversitat fluvial, incloent-hi una comparativa dels períodes de sequera de 2008 a 2021/23. També es farà una anàlisi dels efectes actuals en rius com el Siurana, la Tordera i el Ter, des de la perspectiva de diverses entitats.

4 i 6/11/2024

European seminar on agriculture and biodiversity

Des de la XCN, en col·laboració amb Access to Land, i en el marc del projecte LIFE Biodiv'Paysanne, organitzem un seminari entorn a l'agricultura sostenible amb la biodiversitat, que tindrà lloc el 4 i 6 de novembre a Montpellier.

Històric

27 i 28/10/2021

VIII Jornadas Estatales de Custodia del Territorio (virtual)

Sota el lema "Junts per una estratègia de conservació col·laborativa", aquestes jornades bianuals suposen un punt de trobada i reflexió entre xarxes i entitats involucrades en la custòdia del territori, així com un fòrum obert a altres agents socials i econòmics vinculats a aquesta estratègia de conservació.

20/10/2021

L’economia social i solidària des de l’educació ambiental

Les participants coneixeran tres experiències d’entitats sòcies de la SCEA que treballen per la transició ecològica, el desenvolupament local o la conservació de la diversitat, l’educació ambiental: Espai Ambiental, Gisfera i L’Aresta. A més de conèixer els casos reals d’aquests projectes, s’obrirà un espai de reflexió sobre què pot aportar l’ESS per enfortir les empreses o les organitzacions de l’EA i com poden contribuir aquestes als reptes de l’ESS.

18/10/2021 - 24/10/2021

Fira d’Economia Solidària de Catalunya

La Fira d’Economia Solidària de Catalunya (FESC), organitzada per la Xarxa d’Economia Solidària (XES), arriba aquesta tardor a la seva desena edició. «Desfes-te del capitalisme, de festa amb l’economia solidària» és el lema escollit per aquest any. La fira mostrarà un aparador de projectes i propostes existents, amb l'objectiu que esdevingui, un any més, un espai on reflexionar juntes sobre els reptes i oportunitats que tenim per davant.

16/10/2021 - 24/10/2021

Setmana bio per l’alimentació ecològica

La Setmana Bio per l’alimentació ecològica inclou un conjunt d’activitats per tot el territori català, de manera presencial i virtuals, amb l’objectiu de promocionar i donar a conèixer la producció i alimentació ecològiques entre la població. Està impulsada per la Generalitat de Catalunya, a càrrec del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

02/10/2021

6a Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades

Un esdeveniment que té per objectiu potenciar l’ús de les espècies silvestres comestibles i les varietats agrícoles tradicionals en desús per tal de transformar el model de producció i consum d’aliments actual per un de més sostenible i més respectuós amb el medi ambient. Més de 100 activitats que tindran lloc el dissabte 2 d'octubre a Igualada.

24/09/2021 - 26/09/2021

Delta Birding Festival

Festival d'ornitologia que té lloc el tercer cap de setmana de setembre a MónNatura Delta de l'Ebre. S'hi podran trobar conferències, fira de fotografia i d'entitats ambientals, visites guiades, sortides naturalistes i exposicions d'art i natura.