Agenda

23/02/2023

Estratègies d’adaptació de la jardineria urbana al canvi climàtic

Ara, més que mai, cal repensar el nostre sistema de vida i, per tant, també l’entorn més immediat. Què podem fer perquè el verd urbà sigui més sostenible i s’adapti al canvi climàtic? Com estalviar-hi aigua? Quines espècies i comunitats seria preferible potenciar-hi? Quin paper hi poden jugar els vivers? Ben segur, calen estratègies de comunicació específiques adreçades a la població. En aquesta jornada repassarem aquests punts tot compartint experiències diverses i inspiradores.

24-25/02/2023

Fòrum per la Transició Ecosocial

El fòrum vol ser una gran trobada de confluència de lluites d’entitats de l’economia social i solidària i moviments que treballen per la transició ecosocial a Catalunya.

18/03/2023

Ultra Clean Marathon

L’UCM és una cursa on es corre, es recullen residus abandonats als espais naturals (plogging), es coneixen els problemes ambientals en cada punt d’avituallament i es dóna l’import de les inscripcions a projectes de conservació de la natura i defensa del medi ambient. L'edició 2023 serà el 18 de març a Osona.

Històric

15/07/2020

Xerrada “Aquest estiu, passa a l’acció pel clima!”

El model turístic actual causa grans impactes ambientals i socials, i genera un fort augment puntual en el consum dels recursos locals d’allí on viatgem que pot arribar a col·lapsar l’ecosistema. Però és possible gaudir de les nostres vacances causant un impacte positiu allí on anem, descobreix-ne idees amb aquesta activitat!

06 - 10/07/2020

Jornades sobre Espais Tests Agraris. Una aposta pel relleu generacional

Les jornades van dirigides a entitats, persones o altres organitzacions interessades en el desenvolupament rural, l'agroecologia, la innovació social o suport a l'emprenedoria agrari i especialment a aquelles entitats interessades a desenvolupar un espai test agrari.