Agenda

17/07/2024

Formació virtual «Coneixem la custòdia del territori i com aplicar-la»

Què és la custòdia del territori? Com podem establir acords de custòdia des de les entitats de conservació, la propietat o les administracions? De quins recursos jurídics disposem? Durant aquesta jornada donarem resposta a aquestes i altres qüestions, compartint els resultats principals de la nova publicació de la XCN, la «Guia pràctica dels acords de custòdia del territori».

19/07/2024

Sortida pràctica a Can Marlès – Torrossolla

Sortida pràctica per conèixer la finca de Can Marlès, en custòdia amb el GEVEN, i situada al Montmell (Baix Penedès). Aquest espai pretén esdevenir un exemple de com produir aliments afavorint la biodiversitat i conservant el patrimoni cultural, a la vegada que es divulguen i es comparteixen els coneixements i els valors adquirits amb els i les visitants i la gent del territori.

25/09/2024

2a Trobada de la Taula Salut i Natura

Espai de trobada de totes aquelles persones interessades en la intersecció entre la salut i la natura a Catalunya, a on compartirem coneixements i experiències al voltant del binomi Salut i Natura.

30/09/2024

Cicle de tertúlies: Efectes de la sequera sobre la biodiversitat agrària i forestal

Aquesta jornada se centrarà en els efectes de la sequera sobre els sistemes forestals i agraris. S’iniciarà amb una anàlisi de la vulnerabilitat dels sistemes forestals davant la sequera, seguida per una radiografia dels impactes en regions específiques com les Gavarres i en sistemes agrícoles ecològics. Les entitats presentaran diverses estratègies adaptatives, incloent-hi la silvopastura, la gestió forestal adaptativa i pràctiques d’agroecologia, per augmentar la resiliència davant la sequera.

Històric

18/02/2021

Presentació dels resultats del projecte Erasmus+ Resifarms

En aquest esdeveniment de cloenda i presentació dels resultats del projecte Resifarms, s’hi mostrarà tant la versió final de la guia tècnica com altres recursos audiovisuals que s’han generat. També es comptarà amb la presència de projectes tant agrícoles com de conservació que parlaran sobre les sinergies que s’hi ha creat.

12/12/2021

Jornades de voluntariat als parcs, d’extracció d’espècies exòtiques invasores

En el marc del Dia del Voluntariat, participa el diumenge 12 de desembre a les jornades de voluntariat d’extracció d’espècies exòtiques invasores als Parcs Naturals d’arreu de Catalunya. A través de les Taules de Voluntariat als Parcs, s’han organitzat 5 activitats de voluntariat per tal d’erradicar diferents espècies vegetals que suposen una amenaça per a l’equilibri ecosistèmic dels espais naturals, com és l’ungla de gat, l’atzabara, el carpobrotus o la canya.

8/12/2021 - 10/12/2021

3r Congrés de la “International Land Conservation Network (ILCN)”

El Global Congress 2021 de la International Land Conservation Network (ILCN) i Eurosite - European Land Conservation Network (ELCN), reunirà una comunitat internacional de professionals de la conservació cívica i privada per avançar en el seu treball i construir capacitats compartint experiències en finançament de la conservació, legislació i polítiques, organització i governança, custòdia del territori, conservació de grans paisatges i tecnologia de la conservació. Tindrà lloc del 8 al 10 de desembre a Món Sant Benet, al Bages.

3/12/2021

Reconversió a ecològic de granges porcines

La jornada consistirà en una visita a l’explotació de Llavora, de porcí ecològic, durant la qual es podrà conèixer la manera com s’ha plantejat la gestió per tal d’evitar els impactes socials i ambientals negatius que pot comportar el model convencional.

25/11/2021

Reptes actuals per a un sòl saludable a les terres mediterrànies

L'objectiu d'aquesta jornada en línia és analitzar la situació actual i les principals amenaces per la conservació dels sòls a Europa i, concretament, de la regió mediterrània. El debat girarà entorn el document de posicionament de la societat civil davant la degradació dels sòls europeus, publicat l’abril de 2021.