Agenda

20/04/2024

Drets de la natura i custòdia territorial

El proper dissabte, 20 d'abril, se celebra a La Cate de Figueres la Jornada pel Drets de la Natura i la Custòria Territorial, una trobada per posar en comú l'aprenentatge de pràctiques estratègiques i organització comunitària en la defensa ambiental.

26/04/2024

Workshop on conservation easements

L'entitat francesa "François Sommer Foundation", sòcia del projecte LIFE ENPLC en què participa la XCN, organitza una jornada presencial i en línia per donar a conèixer els "conservation easements", una eina de conservació a l'abast de persones propietàries i entitats de conservació de la natura.

27/04/2024

FestiNAT, l’aplec naturalista

El FestiNAT, l’aplec naturalista neix per ser el dia i el punt de trobada i celebració dels amants de la natura de casa nostra. L’espai on connectar i intercanviar coneixement i entusiasmes entre naturalistes petits i grans, acostar-se a la ciència que estudia la natura i gaudir-ne amb una mirada curiosa i curosa.

03/05/2024

Jornada sobre adaptació i mitigació del canvi climàtic en centres educatius i el seu entorn

Jornada formativa entorn al projecte "Centres i entorns educatius resilients a la crisi climàtica". Des de la XCN compartirem el paper de les entitats ambientals en el context de la crisi climàtica, coneixerem els reptes de conservació del riu Ebre davant la crisi climàtica, i coneixerem propostes que integren salut i natura, a través d'entorns educatius integrats en la natura.

18/05/2024

Extracció de flora invasora

Coneix les espècies de flora invasores i participa en una acció d'extracció de plantes exòtiques.

22 de maig al 5 de juny

Setmana de la Natura

Del Dia Internacional de la Diversitat Biològica al Dia Mundial del Medi Ambient. 15 dies per apropar-te a conèixer, estimar i passar a l’acció per la natura.

Històric

27 i 29/04/2021

Tallers virtuals: Propostes d’actuació per a la regeneració rural

En base als resultats obtinguts del projecte Ruralization, des de la XCN organitzem dos tallers participatius per a la definició de propostes d’actuació per a la regeneració rural. Els tallers van dirigits a organitzacions vinculades a municipis de menys de 10.000 habitants de les províncies de Barcelona (27 d’abril) i Tarragona (29 d’abril)

10/04/2021 i 17/04/2021

Beneficis agrícoles de la conservació de la natura

Aquesta doble jornada pràctica està organitzada per la Fundació Emys i s'emmarca en el projecte Resifarms en el qual participa la XCN. Les sessions estan principalment dirigides a productors/es i tècnics agrícoles, són gratuïtes i tenen un límit de 15 places.

8/04/2021

Introducció a l’ecofeminisme

L’ecofeminisme és una corrent teòrica i política que destaca la connexió entre la dominació, explotació i degradació de la terra i la natura i l’opressió de les dones i altres grups socials minoritaris.