El Butlletí de la XCN – Març 2022
El Butlletí de la XCN – Març 2022

El Butlletí de la XCN – Març 2022

Coneixes el portal del Voluntariat Ambiental de Catalunya?

És un espai de trobada entre les persones que busquen entitats amb qui fer voluntariat, i les entitats ambientals que poden publicar les seves activitats puntuals, projectes de voluntariat de llarga durada o donar-se a conèixer.

El 2021 es van publicar fins a 497 crides, quasi el doble de les que van publicar al 2019. A més, des del portal, que actua com a oficina de voluntariat ambiental a Catalunya, es va donar resposta a les consultes de 152 persones i organitzacions (empreses i escoles) de totes les comarques interessades a fer el pas endavant i implicar-se en el voluntariat ambiental.

Les crides, projectes i notícies es difonen a través dels canals del portal, les xarxes socials – Instagram, Twitter i Facebook – i a través del butlletí del voluntariat ambiental. El butlletí mensual inclou algunes crides, així com notícies sobre el voluntariat ambiental. A més, cada mes es publica una entrevista que vol donar protagonisme tant a les persones que estan darrere de les entitats ambientals com als seus projectes.

El portal és doncs un canal per connectar les entitats i la ciutadania.

Si ets una entitat…

  • Publica la teva activitat a través del formulari. Nosaltres ens encarregarem de fer-ne difusió a través dels diferents canals per arribar tant a públic general com local.
  • Tens un projecte de llarga durada que no apareix al web? Explica’ns-ho per correu a info@voluntariatambiental.cat
  • Recordeu etiquetar-nos a les xarxes socials: @volambiental

Si vols fer voluntariat ambiental…

I tant si ets una entitat com voluntari/a ambiental, no oblidis subscriure’t al butlletí de voluntariat ambiental per estar al dia de totes les novetats!

Saber-ne més

actualitatL’ACTUALITAT DE LA XCN

Iniciem el Cicle de sortides Endinsem-nos al territori!

A Catalunya tenim més d’un centenar d’entitats ambientals que treballen activament per a la conservació i/o restauració d’espais naturals. Tot i l’elevada aportació que fan […]
» Llegeix la notícia

L’11 de juny de 2022, corre per la natura a la Ultra Clean Marathon!

Totes les persones amants de la natura i l’esport ja us podeu inscriure a la cursa solidària per la natura, l’Ultra Clean Marathon, que aquest […]
» Llegeix la notícia

Ja podeu publicar les vostres activitats per la Setmana de la Natura!

Aquesta primavera celebrem la natura, novament, entre el Dia Mundial de la Biodiversitat (22 de maig) i el dia mundial del Medi Ambient (5 de […]
» Llegeix la notícia

MÉS NOTÍCIES

ENTITATS MEMBRES

Impacte als espais naturals

Impacte als espais naturals

El projecte 'Naturalment' d'ADEFFA té per objectiu donar a conèixer els impactes generats per l'ésser humà als espais naturals protegits, i ajudar a prevenir-los. A través de 12 vídeos breus, la Tura ens guia en el camí per conèixer com gaudir de la natura d'una forma respectuosa.

ESCOLTEM LA NATURA

ESCOLTEM LA NATURA

No et perdis el podcast setmanal "Escoltem la Natura" que anirem publicant a través dels canals de la Setmana de la Natura. Comencem parlant sobre connectivitat territorial i biodiversitat amb l'ADENC!

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha publicat un vídeo on es dona a conèixer les actuacions de custòdia fluvial finançades des del 2017. Es recullen les experiències de Fundació Emys i l'Associació Mediambiental la Sínia.

RECURSOS D'INTERÈS

Biodiversitat forestal

Biodiversitat forestal

Ja disponible el vídeo de la sessió del 15 de març Gestió per la biodiversitat forestal i incidència sobre el nou Pla General de Política Forestal.

Ciència ciutadana i natura

Ciència ciutadana i natura

Coordinada pel Servei d’Educació Ambiental de Gencat i elaborada per Fundesplai, la guia aborda les potencialitats dels projectes de ciència ciutadana per conèixer la natura que ens envolta i per motivar infants i joves en la protecció de la biodiversitat.

Gestió d'ús públic

Gestió d'ús públic

La Fundació Emys publica un model sistematitzat d'anàlisi i gestió d'ús públic, per reduir la sobrefreqüentació dels espais naturals.

Objectius de Desenvolupament Sostenible

Objectius de Desenvolupament Sostenible

La nova publicació del CADS inclou la pèrdua de biodiversitat com 1 dels 10 reptes per al desenvolupament sostenible de Catalunya.

Emprenedoria agrària

Emprenedoria agrària

Des de BCN Smart Rural han publicat la guia d'emprenedoria agrària "L'aventura de ser pagès" amb l'objectiu de facilitar la informació sobre els passos a seguir a la nova pagesia.

alt_textAGENDA

 

Twitter @XCNatura

Youtube XCN

Xarxa per a la Conservació de la Natura
Seu social
C/ Sagrada Família 7. 08500 – Vic

Delegació
C/ Providència 42. 08024 – Barcelona
Tel. 93 886 61 35 – info@xcn.cat