Actualitat

Gironat proposa 6 jornades per implicar la ciutadania als gorgs de la ciutat al juliol

Gironat és un ambiciós projecte per impulsar la renaturalització de Girona, transformant-la en una ciutat més verda, resilient i saludable, finançat gràcies al Fons Next Generation de la Fundación Biodiversidad.

El projecte inclou 3 tipologies d’accions, com l’elaboració dels plans estratègics en matèria de renaturalització dels propers 10 anys, les accions relacionades amb la governança i comunicació del projecte, i les actuacions al territori amb implicació de la ciutadania.

Durant el mes de juliol, en el marc del Gironat, l’Associació La Sorellona ha planificat diverses sessions per implicar la ciutadania en la natura de la ciutat, que inclouen jornades de voluntariat ambiental als gorgs de Galligants i de Sant Miquel i visites guiades als espais. Al llarg dels propers mesos s’aniran fent públiques noves iniciatives per a que els gironins i gironines puguin descobrir i connectar amb la natura del seu entorn més proper, incloent un programa d’activitats de salut i natura amb duració de dos anys, que inclourà activitats de voluntariat, mindfulness, sortides naturalistes, caminades i banys de bosc.” 

Totes les iniciatives es realitzaran amb altres organitzacions de la zona, com Sèlvans, SEO/BirdLife, l’Associació de Naturalistes de Girona, les Hortes de Santa Eugènia o la Xarxa de Centres Cívics de la ciutat.

L’Ajuntament de Girona és l’organització coordinadora del GiroNAT, amb l’Associació la Sorellona, la Universitat de Girona, SEO/BirdLife, la Fundació Institut Català per la Recerca de l’Aigua (ICRA) i la XCN com a socis principals.

Sessions de voluntariat ambiental per enfondir gorgs a la ciutat de Girona durant el mes de juliol.

Activitats obertes a tots el públics:

  • Dissabte, 15 de juliol – 15h a 19h – Galligants
  • Dimecres, 26 de juliol – 9h a 13h – Galligants
  • Diumenge, 30 de juliol – 9h a 13h – Galligants

Per a més informació i inscripcions cal escriure un correu electrònic a voluntariat@sorellona.org