Actualitat

Més de 30 activitats, en el marc del GiroNat, et conviden a reconnectar-te amb la natura aquesta tardor

El projecte GiroNat té com a objectiu impulsar la biodiversitat i infraestructura ecològica per portar la ciutat cap a la renaturalització urbana, transformant Girona en una ciutat més verda, resilient i saludable.

En el marc del GiroNat, tindran lloc a la capital gironina una trentena de propostes durant la tardor 2024, amb un programa propi per apropar-nos a reconnectar amb la natura.

Però, de quin tipus d’activitats estem parlant?

Reconnecta’t amb la natura

Passejades guiades en entorns naturals i amb un seguit de propostes per enfortir la reconnexió de la natura, la Salut i el Benestar Psicocorporal. Els beneficis en la salut i el benestar es potencien, gràcies a un contemplar i estimular els sentits, caminar lent i amb presencia, l’aerobiologia forestal, espais de silenci i relaxació, la respiració conscient i una reconnexió amb l’entorn natural a través del cos, ment i emocions.

Mou-te a la natura

Exercicis corporals suaus, posturals i estiraments a la natura, amb aquestes activitats busquem fomentar la bona forma física, la salut, longevitat, i cultivar les nostres pròpies facultats.

Respira a la natura

Pràctiques basades en els principis del Ioga/Qigong, per millorar la flexibilitat i la tonificació de les diferents cadenes musculars i pràctiques de reducció d’estrès que enforteix el cos i la ment distribuint de manera equilibrada l’energia al nostre cos.

Implica’t per la natura

Activitats obertes a la participació de la ciutadania per col·laborar amb la millora de la biodiversitat de la ciutat, com l’estudi de la qualitat del riu, el seguiment d’ocells dels jardins, jornades d’extracció de flora invasora o recollides de residus, entre d’altres. Activitats organitzades per l’Associació de Naturalistes de Girona.

El projecte GiroNat està coordinat per l’Ajuntament de Girona, compta com a socis amb l’Associació La Sorellona, la Universitat de Girona, la Xarxa per a la Conservació de la Natura, SEO/Birdlife i la Fundació Institut Català per la Recerca de l’Aigua (ICRA), i amb la col·laboració de l’Associació Naturalistes de Girona i la Cooperativa Sèlvans en l’organització d’activitats.

Està cofinançat per la Fundación Biodiversidad del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico (MITECO) en el marc del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia (PRTR), finançat per la Unión Europea – NextGenerationEU.