Actualitat

Participem a l’escola d’estiu del projecte Ruralization, a Hitzacker (Alemanya)

Els dies 4, 5, 6 i 7 de juliol, la XCN va participar a l’Escola d’Estiu del projecte Ruralization, a Hitzacker, Alemanya. Vam reunir-nos tots els participants del paquet de treball 7, centrat en política i normativa, per desenvolupar en conjunt el material a produir i aprofitar les sinergies entre les diferents línies de treball. Es va dedicar un dia a cada tasca, on es va presentar el full de ruta i la seva metodologia.

A més, es va aprofitar l’oportunitat de ser-hi tots els membres presencialment per co-crear material específic i poder contribuir al desenvolupament de totes les tasques. La XCN, com a líder de la tasca 7.1, va presentar tota la feina que ja s’ha fet, el pròxims objectius i el progrés futur per la tasca. Al ser-hi tots els socis presents, vam fer sessions de debat i creació de material conjuntament, basades en la creació del manual de suport a les autoritats locals.

Al haver-nos reunit a Hitzacker, un poble rural al Nord Oest d’Alemanya, vam fer una sèrie de sortides i activitats per conèixer més la zona i les experiències dels seus residents. Vam visitar la nova comunitat, Hitzacker Dorf, creada i impulsada per un grup de nou vinguts a les zones rurals, amb l’objectiu de facilitar l’establiment de persones vingudes d’entorns no rurals a la zona. També vam visitar la granja “Hofladen Tangsehl”, una granja creada i portada per un grup de famílies joves nou entrades al sector agrícola. D’aquesta manera, vam poder escoltar i aprendre dels testimonis d’aquests col·lectius, que són una gran part de l’audiència del projecte.