Actualitat

Vols incorporar-te al sector agrari de la Vall del Corb?

En el marc del projecte Ruralization, s’han identificat i analitzat diferents pràctiques innovadores d’accés a la terra. Durant els últims mesos, a més, hem tingut ocasió de passar a l’acció, implementant sobre terreny algunes mesures per a la dinamització del sistema de terres en dos contexts ben diferents: l’Albera i la Vall del Corb.

Parlem avui sobre aquest segon context. L’Associació per al Desenvolupament Integral de la Vall del Corb, conjuntament amb altres actors, impulsa el projecte Territori de Vincles amb l’objectiu de dinamitzar aquest territori d’una manera transversal. Entre les seves línies d’actuació, trobem la preservació del paisatge i de la biodiversitat, el suport als petits projectes productius i la reintroducció dels serveis bàsics d’habitatge, mobilitat i internet.

En la línia de dinamitzar el sector primari, s’ha detectat la necessitat d’obtenir més informació sobre els agricultors i ramaders que es troben propers a la jubilació, així com sobre les persones que es volen incorporar al sector agrari en aquest territori. Així, en el marc de Ruralization, hem volgut contribuir al disseny del projecte Territori de Vincles, i durant els mesos d’abril i maig hem realitzat 8 entrevistes a agricultors i ramaders propers a la jubilació per tal de comprendre les seves necessitats i expectatives pel que fa al relleu de l’explotació. Amb l’objectiu últim de facilitar la incorporació de nova pagesia i enfortir els sistemes alimentaris locals, ara ens proposem identificar joves que vulguin treballar la terra a la Vall del Corb.

Agrairem que ens doneu un cop de mà en la difusió del formulari online que s’ha dissenyat per tal de recollir necessitats i expectatives de les persones que volen incorporar-se al sector agrari a la Vall. Amb aquesta informació, en el marc del projecte Territori de Vincles, es podran desenvolupar mesures més adequades a la nova pagesia.

A continuació adjuntem material per a la difusió:

Moltes gràcies pel suport! Per a qualsevol dubte amb la Clara Blasco (cblasco@xcn.cat) o amb la Natacha Filippi (arestadinamitzacio@gmail.com).