Actualitat

Properes Jornades tècniques: assessorament agrari, agricultura regenerativa i aqüicultura

La setmana que vé realitzarem 3 jornades emmarcades en el programa de formació PATT del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.

Dimecres 26 d’octubre – Assessorament agrari i conservació de la natura (en línia)

Dimecres 26 d’octubre – Aqüicultura i aquaponia per mitigar el canvi climàtic de forma sostenible als Ports (Alfara de Carles)

Dijous 27 d’octubre – Agricultura regenerativa: teoria i pràctica (Pedret i Marzà)

Assessorament agrari i conservació de la natura

Diverses entitats de custòdia del territori treballen en finques agràries, i una part d’elles assessora persones agricultores i ramaderes en la implementació i adaptació de pràctiques per afavorir la conservació de la natura. Una bona part d’aquestes pràctiques també aporta beneficis per a l’activitat agrícola: control de plagues, pol·linització, fertilitat del sòl, protecció front a fenòmens meteorològics extrems, etc.

Els plans de gestió per a la conservació de finques en custòdia també són una bona eina per a donar un assessorament més continuat al llarg del temps i planificar actuacions encaminades a assolir els objectius de conservació i a dinamitzar les finques.

L’objectiu de la jornada és donar a conèixer aquesta tasca de les entitats de custòdia, els beneficis que aporta a les persones gestores de finques agrícoles i/o ramaderes i reflexionar sobre els seus reptes i oportunitats.

Per a més informació consulteu el Programa de la Jornada

En cas de voler-hi participar, us heu d’inscriure a través del formulari en línia de Ruralcat.

Aqüicultura i aqüaponia per mitigar el canvi climàtic de forma sostenible als Ports

La present jornada té per objectiu presentar una activitat productiva adaptada a la sostenibilitat i en favor de la biodiversitat dins del Parc Natural dels Ports i de la Reserva de la Biosfera de les TTEE, en un context de resiliència al canvi climàtic. A través del projecte d’Aigua Natura dels Ports es podrà veure com és possible lligar la producció animal i vegetal sostenible amb l’educació, l’esbarjo, la degustació, l’aprenentatge i la fotografia de la natura. Dins d’un marc de custòdia del territori, s’ha aconseguit així reinventar l’aqüicultura de manera que afavoreixi la natura i l’entorn.

Per a més informació consulteu el Programa de la Jornada

En cas de voler-hi participar, us heu d’inscriure a través del formulari en línia de Ruralcat.

Agricultura regenerativa: teoria i pràctica

El grup de custòdia agrària de l’IAEDEN orgnanitza aquesta jornada amb l’objectiude facilitar als pagesos l’intercanvi d’exèriències sobre agricultura regenerativa.

De tots aquests coneixemets es pot extreure informació valuosa que els pagesos poden adaptar a les seves finques per tal d’obtenir un guany ambiental.

Paral·lelament, l’agricultura regenerativa també permet una reducció dels inputs de producció contribuint a una major viabilitat econòmica de l’explotació.

Per a més informació consulteu el Programa de la Jornada

En cas de voler-hi participar, us heu d’inscriure a través del formulari en línia de Ruralcat.