Projectes

Taula "Salut i Natura" / Declaració sobre la interdependència entre Salut i Natura a Catalunya

El cicle de debats “Salut i Natura” del Palau Macaya va donar com a fruit la Declaració sobre la interdependència entre Salut i Natura a Catalunya, que posa en valor la contribució fonamental de la natura en la salut de les persones.

La declaració constata que la natura ens aporta beneficis insubstituïbles per a la nostra salut i benestar, no només en aspectes físics, sinó també psicològics i fins i tot espirituals. També parteix de la idea que necessitem una natura saludable, per tenir una vida saludable, ja que la nostra salut coexisteix amb la salut del planeta. El propòsit central del document és una aliança entre organitzacions que treballem per la salut de la natura i la salut de la societat.

Adheriu-vos a la Declaració

És una declaració oberta i en constant actualització. Des de la XCN animem a tothom a adherir-se i a treballar conjuntament per la conservació de la natura, sota el prisma de la salut. Entre les organitzacions que donen suport a la declaració, tant el Departament de Salut com el Departament de Territori i Sostenibilitat la van subscriure en la jornada de cloenda del cicle. Celebrem també l’adhesió de la Institució Catalana d’Història Natural (ICHN) i de centres de recerca pioners en aquest àmbit com són ISGlobal o l’ICTA. També ens sembla especialment significativa l’adhesió del Col·legi Oficial d’Infermeres/rs de Girona, de l’àmbit de la salut aplicada.

Llistat d’organitzacions i persones adherides a la declaració
Formulari per adherir-se a la declaració