Projectes

Setmana de la Natura

Campanya que promou la implicació ciutadana en la conservació de la natura, tot promovent centenars d'activitats relacionades amb la natura

Què és?

La Setmana de la Natura és una campanya dirigida a promoure activitats a tot Catalunya per conscienciar sobre la importància de tenir cura de la nostra natura i el nostre territori.

Quan és?

Anualment es celebra coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient (5 de juny). Sol durar uns 10 dies.

A qui implica? Qui hi pot participar?

La Setmana de la Natura busca la implicació de tothom, perquè tots podem actuar per la natura. Durant la setmana hi ha activitats per a tots els públics, des dels més joves i fins als més grans.

L’edició 2023

La 8a edició de la Setmana de la Natura tindrà lloc del 22 de maig, Dia Internacional de la Biodiversitat, al 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient.

Per trobar més informació podeu visitar la pàgina web de la Setmana de la Natura.

L’edició 2022

La 7a edició de la Setmana de la Natura es va celebrar del 22 de maig, Dia Internacional de la Biodiversitat, al 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient.

Per trobar més informació podeu visitar la pàgina web de la Setmana de la Natura.

L’edició 2021

El 2021 es va celebrar la 6a edició de la Setmana de la Natura coincidint també amb el Dia Mundial del Medi Ambient. Fins a 438 activitats es van organitzar, recuperant les xifres pre-pandèmia. Del 24 de maig, Dia Europeu dels Parcs, fins al 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient, més de 260 organitzacions d’arreu de Catalunya es van sumar a la campanya, a través d’activitats com sortides guiades a la natura, jornades de voluntariat ambiental, recollides de residus, tallers per aprendre sobre la biodiversitat que ens envolta, anellaments científics d’ocells, exposicions de llibres de natura, entre d’altres.

La Setmana de la Natura va servir, un cop més, per difondre la greu situació de pèrdua de biodiversitat en la que ens trobem, i el paper crucial de les entitats de conservació per revertir-ho.

L’edició 2020

Una Setmana Natura fora del comú, marcada per la pandèmia, celebrada a l’octubre i en format principalment online, es van reunir 220 activitats presencials amb aforaments limitats i accessibles a tothom.

Es va posar en manifest la interrelació entre la salut i la natura i la pèrdua de biodiversitat amb l’etiqueta #Naturaéssalut. Les activitats van estar promogudes per més de 180 organitzacions públiques i privades (Enitats Ambientals, Ajuntaments, Parcs Naturals, Consorcis, Escoles, Biblioteques, etc.).

Tot i no poder celebrar la Setmana de la Natura durantel juny, el 5 de juny, en motiu del Dia Mundial del Medi Ambient, es va organitzar una campanya a xarxes socials “I tu, què fas per la natura? Aprèn, coneix i actua”, donant a conèixer les diferents vies d’implicació ciutadana.

L’edició 2019

A l’edició del 2019, que va realitzar-se de l’1 al 9 de juny, s’hi van organitzar més de 400 activitats arreu de Catalunya, de la mà de més de 260 organitzacions.