Projectes

Ultra Clean Marathon

És una cursa no competitiva que promou la conservació dels espais naturals

L’Ultra Clean Marathon és un repte esportiu que pretén fomentar la conscienciació i la mobilització ciutadana, reduir residus en espais naturals i promoure mesures de conservació de la natura, al mateix temps que busca el compromís de les persones que practiquen esport a la natura perquè tinguin cura del medi ambient, tant a títol individual com quan participen en competicions organitzades, que han de ser sostenibles.

Al mateix temps també es vol reconèixer la tasca de les entitats ambientals que treballen al país.

Està organitzada conjuntament per la Xarxa per a la Conservació de la Natura, l’Agència de Residus de Catalunya i el Departament de Territori i Sostenibilitat .

Edició 2020

L’edició 2020 de l’Ultra Clean Marathon es celebrarà el 6 de juny. Serà una cursa d’1 sol dia corrent, de 60 km, des de Terrassa fins a Barcelona.

La inscripció es realitzarà per equips, amb un màxim de 10 persones (tot fent relleus per trams). Per a cada tram hi haurà de participar un mínim de 2 corredors.

La inscripció dels equips anirà destinada íntegrament a les entitats ambientals.

Edició 2019

El 2019 es va celebrar la 2a edició d’aquesta cursa. En aquesta edició van participar un total de 4.000 persones que van recollir gairebé 3 tones de residus. La cursa va durar 7 dies, en els quals es combinaven diverses modalitats esportives (córrer, bici i caiac). Va passar per les diferents demarcacions de Catalunya, combinant paisatges de muntanya, interior i costa. Cada etapa es va organitzar amb el suport d’escoles, administracions locals i empreses, així com d’entitats ambientals que treballen al territori.

L’UCM també posa en valor la tasca diària del més d’un centenar d’entitat ambientals de Catalunya en favor de la natura.

Edició 2018

Entre el 13 i el 19 de maig del 2018 es va celebrar la 1a edició de l’UCM. Durant 7 dies es van realitzar 7 maratons corrent i recollint residus (295 km en total). L’Albert Bosch i la Nicole Ribera, ambaixadors de la cursa, van realitzar les 7 etapes de l’UCM.

En aquesta edició es va comptar amb la participació de 2.000 persones, que van recollir un total de 2 tones de residus.

La cursa va passar per zones d’alt valor paisatgístic i natural de Catalunya, tot posant de manifest les entitats ambientals que treballen a la zona per conservar els espais.

Activitats relacionades