Actualitat

Nova edició del cicle de sortides “Endinsem-nos al territori” 2023

A Catalunya tenim més d’un centenar d’entitats ambientals que treballen activament per a la conservació i/o restauració d’espais naturals. Tot i l’elevada aportació que fan les seves accions per revertir la crisi climàtica i ecològica en la que ens trobem, la seva tasca té poca visibilitat.

Així doncs, hem organitzat un cicle de 5 sortides de camp on volem donar a conèixer els projectes que realitzen algunes d’aquestes entitats i quina contribució fan a la millora de la biodiversitat. A la vegada, volem que les sortides esdevinguin un espai on es puguin intercanviar coneixements entre els participants i les entitats implicades.

Al cicle hi trobareu sortides a espais repartits per la geografia catalana on es parlarà de diverses temàtiques: visitarem una experiència de silvopastura a les Gavarres; veurem exemples de projectes de conservació de la biodiversitat en espais agraris; visitarem un bosc madurs i coneixerem la seva aportació a la salut humana; també veure com es pot gestionar la sobrefreqüentació en espais naturals i com podem implicar la ciutadania per recuperar camins.

 

SORTIDES PROGRAMADES

21 d’abril – Camps de treball i implicació ciutadana en la recuperació de senders del Museu de Camins. Llagunes (Pallars Sobirà)

11 de maig – Silvopastura en ecosistemes mediterranis. Cassà de la Selva (Gironès)

11 de juny – Espais naturals i sobrefreqüentació. Les Planes d’Hostoles (Garrotxa)

29 de juny – Papallones, estanys i prats de dall en una finca agroramadera. Pardines (Ripollès)

19 d’octubre – Boscos madurs i el seu potencial terapèutic. PN Collserola (Barcelonès)

COM PARTICIPAR-HI

La participació a les sortides és gratuïta, però cal confirmar assistència al formulari d’inscripció.

A cada sortida s’ofereix la possibilitat que els participants dinin plegats, promovent així un espai informal i complementari a la sortida per compartir experiències i teixir aliances. Podeu indicar al formulari d’inscripció si esteu interessats a dinar plegats.

Aquelles sortides on no es pugui arribar amb transport públic, els desplaçaments es fan de manera particular. Si algú no té cotxe particular o vol compatir-lo, que ho indiqui al formulari d’inscripció i des de l’organització ho tindrem en compte.

La 2a edició del cicle de sortides “Endinsem-nos al territori” ha estat possible gràcies al suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Desenvolupament Rural de la Generalitat de Catalunya, en el marc de la subvenció exclosa de concurrència pública 2023, emmarcada en el Pla de Treball DGPA – XCN 2021 – 2025