El butlletí de la XCN – Juny 2021
El butlletí de la XCN – Juny 2021

El butlletí de la XCN – Juny 2021

Aquest any 2021, les mesures de prevenció de la covid-19 ens han permès celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient a l’exterior, de la mà de la Setmana de la Natura i la Ultra Clean Marathon.

Durant 15 dies s’ha celebrat arreu de Catalunya la 6a edició de la Setmana de la Natura. Del 24 de maig, Dia Europeu dels Parcs, al 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient, s’han realitzat més de 440 activitats per apropar-nos a conèixer la natura de la que els éssers humans en som dependents, així com els perills que afronta i com podem passar a l’acció col·lectivament per a la seva conservació.

Tot i la situació de la pandèmia, enguany s’ha aconseguit superar la xifra de 412 activitats realitzades al 2019, en l’edició anterior a la situació provocada per la COVID-19. La campanya es consolida, així, com un dels majors esdeveniments d’implicació ciutadana pel medi ambient a Catalunya. Més de 16.000 persones arreu del territori han participat de les diferents activitats programades, tot sumant-se al clam “La Natura és Vida”.

El 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient, per concloure la Setmana Natura, va tenir lloc la cursa solidària i sostenible amb la natura, la Ultra Clean Marathon. Un total de 24 equips corredors van aconseguir recaptar fins a 15.800 € per a projectes de conservació de la natura. A més, al llarg del recorregut entre Terrassa i Barcelona, van recollir fins a 1 tona de residus abandonats en entorns naturals.

Saber-ne més

actualitatL’ACTUALITAT DE LA XCN

L’Ultra Clean Maraton recapta 15.800 € i es consolida com a la cursa emblema per la natura.

El 5 de juny es va córrer la Ultra Clean Marathon, que va veure enfortida la seva doble vessant de competició esportiva i esdeveniment ambiental.  […]
» Llegeix la notícia

Participem en la creació de la Comissió Motora de l’Agenda Rural de Catalunya

El passat 4 de juny, la XCN va participar a la reunió on-line de constitució de la Comissió Motora de l’Agenda Rural de Catalunya, de […]
» Llegeix la notícia

Ens reunim amb el nou Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural per reclamar polítiques valentes per la natura

El 8 de juny, des de la XCN ens vam reunir amb la Consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà; la Secretària de […]
» Llegeix la notícia

MÉS NOTÍCIES

ENTITATS MEMBRES

L'ENTREVISTA

L'ENTREVISTA

Eudald Pujol, de la Societat Catalana d'Herpetologia: "Ara és el torn d'amfibis i rèptils!"

S'incorporen noves entitats a la XCN

S'incorporen noves entitats a la XCN

Donem la benvinguda a 8 noves organitzacions que s'adhereixen a la XCN per tal de sumar esforços per la conservació de la natura!

APROPA'T A LES ENTITATS!

  • Ja som 163 entitats membres que formem part de la Xarxa per a la Conservació de la Natura Veure entitats membres(llegir més)(llegir més)

RECURSOS D'INTERÈS

Emergència climàtica i ecològica

Emergència climàtica i ecològica

El nou informe conjunt de l'IPBES i l'IPCC posa de manifest la necessitat de treballar amb l'objectiu compartit de combatre el canvi climàtic i la pèrdua de biodiversitat.

VÍDEOS DE JORNADES

ENS FEM RESSÒ...

alt_textAGENDA

 

Twitter @XCNatura

Youtube XCN

Xarxa per a la Conservació de la Natura
Seu social
C/ Sagrada Família 7. 08500 – Vic

Delegació
C/ Providència 42. 08024 – Barcelona
Tel. 93 886 61 35 – info@xcn.cat